Megye I.

2020.08.21. 18:09

Mátészalkán még lehetnek változások

A Nyírmeggyes, a Gyulaháza és a Csenger is biztosan bennmaradna.

Megye egyes sorozatunk utolsó részében az elmúlt szezon sereghajtóinak edzői és az osztályba frissen feljutott két együttes szakvezetői beszélnek felkészülésükről, valamint célkitűzéseikről.

Létszámhiánnyal küszködnek

A Mátészalka a márciusban félbeszakadt bajnokságban utolsó hét mérkőzésén vereséget szenvedett, így a tabellán egyre lejjebb csúszva végül 15 ponttal a 14. helyen fejezte be a pontvadászatot.

– Valóban rosszul sikerült az utolsó hét mérkőzésünk, ennek köszönhetjük gyenge helyezésünket is, ezen mindenképpen javítani akarunk – szögezte le Botos Alexandru, a mátészalkaiak játékos-edzője.

– Júliusban kezdtük meg a munkát, hetente három tréningen vettek részt a fiúk, valamint egy vagy két felkészülési mérkőzés is szerepelt a programunkban. Sajnos azonban nem úgy alakultak a dolgok ahogy elterveztük, folyamatosan létszámhiánnyal küzdöttünk, és sérültjeink is vannak. Ezért egyetlen tesztmérkőzésen sem tudtam ugyanabban az összeállításban pályára küldeni csapatomat – ecsetelte nehézségeit Botos Alexandru.

Az újonnan érkezők viszonylag jól beilleszkedtek, keretünk azonban még nem végleges, szinte a rajt pillanatáig változhat még.

A Mátészalka a Magyar Kupa első fordulójában Fehérgyarmaton kapott ki, és búcsúzott a további küzdelmektől.

– Arra a találkozóra az U19-es gárdánkból hoztunk el hat játékost, hogy ki tudjunk állni, ennek ellenére voltak biztató momentumai a mérkőzésnek, amelyekre lehet építeni a jövőben.

A Nyírmeggyes az őszi mélyrepülést követően tavasszal aratott egy-két szép győzelmet, de ez csak arra volt elég, hogy ne az utolsó helyen végezzenek, Körmös Miklós alakulata a 15. helyen zárt.

– Jól sikerült alapozáson vagyunk túl, az edzőmérkőzések azonban vegyes képet mutattak, voltak kimondottan jó mérkőzéseink, de akadt olyan is, amelyen nem voltam elégedett a játékkal – fogalmazott a nyírmeggyesiek edzője.

– Ez a hullámzás ebben az időszakban természetes, hiszen az újonnan érkezőket be kell építeni a csapatba, amely eléggé időigényes.

Minőségi játékosokat igazoltunk, ezért bízom abban, hogy a rajtra összeállunk, és egy szezonbeli megye egyes rutinnal a hátunk mögött eredményesebbek tudunk majd lenni.

– A kupában sikerült legyőznünk a Kemecsét, az ezen a találkozón nyújtott tetszetős játékunk bizakodásra ad okot, remélem, nem lesznek kiesési gondjaink.

Vállalták a kihívást

Egy szezon kihagyást követően ismét az első osztályban harcol majd a bajnoki pontokért a Gyulaháza. Bardi Gábor csapata a megyei másodosztály Nyírerdő csoportjában végzett az élen, és felkérésre vállalta a magasabb osztályban való indulást.

– Felkészülésünk jól sikerült, annak ellenére, hogy időközönként voltak hiányzóink. Az eltervezett programot elvégeztük, azt gondolom, hogy azt a minimális munkát elvégeztük, amely elég lehet a biztos bennmaradáshoz. Az osztály legfiatalabb keretével vágunk neki a bajnokságnak, véleményem szerint nem fogunk kilógni a mezőnyből – fogalmazott Bardi Gábor.

Fiatal játékosaim vannak, tapasztalatlanok, rutintalanok, ennek a gárdának jót tett volna, ha még egy évet eltölt a megye kettőben, ennek ellenére szívesen vállaltuk a nagyobb kihívást.

– Nem fogjuk olcsón adni a bőrünket, azt megígérhetem, hogy mindenkinek nagyon kellemetlen ellenfelei leszünk, csúszni, mászni fogunk a pályán. Hazai környezetben megpróbálunk minél több pontot szerezni, de a biztos bennmaradáshoz szükség lesz egy-két idegenbeli bravúrra is, de be fogjuk bizonyítani, hogy helyünk van ebben az osztályban – fogadkozott a gyulaháziak mestere.

Elvégezték a munkát

A Csenger két szezont követően tér vissza a megye legmagasabb osztályába. Barcsay István gárdája az előző idényben a megye kettő Kelet-Magyarország csoportjában a vámosoroszi mögött a második helyen végezve fogadta el a felkérést az osztályváltásra.

– Július 9-én álltunk munkába, heti három edzés és két felkészülési találkozó szerepelt a programunkban. Amit elterveztünk, azt becsülettel el is végeztük, elégedett vagyok a srácok munkájával – értékelt a csengeri edző.

– Hat játékossal erősítettük meg keretünket, velük kiegészülve a biztos bennmaradást tűztük ki célul.

Az első tétmérkőzésünkön, a Magyar Kupában csak büntetőkkel maradtunk alul a jó erőkből álló Ibránnyal szemben, ebből erőt merítve várjuk a ­rajtot.

BB

Ezek is érdekelhetik