atlétika

2020.08.11. 07:33

Tóth Balázs igen közel járt a krémeshez

Máté szabadnapot kapott hétfőre, Dóra hozta a formáját, Petiben több volt, Robin hármat ugrott.

Öt érmet szereztek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a szombaton és vasárnap rendezett 125. felnőtt atlétikai bajnokságon. Az elsőt szombaton az a Helebrandt Máté húzta be, aki korábban nem is tervezte az indulását.

– Valóban így volt, ám amikor megtudtuk, hogy a bajnokságon lesz öt kilométer, akkor Józsi bával úgy döntöttünk, hogy elindulok. Különösebben nem készültem rá, majdnem edzésről indultam. Tíz hónap után ez volt az első versenyem, így jó volt rajthoz állni, ráadásul nyertem is, így teljesen elégedett vagyok – tudtuk meg Helebrandt Mátétól, Pokrovenszki József tanítványától. Máté a bajnoki cím mellé a hétfőt megkapta szabadnapnak, feleségével Hajdúszoboszlón lazított.

Az eső sem zavarta meg

Kerekes László és Cserpák Róbert versenyzői két bajnoki címet zsebeltek be. A súlylökő Tóth Balázs idén továbbra is veretlen, míg Márton Anita távollétében Kerekes Dóra érvényesítette a papírformát. Súlylökésben Tucsa Veronika a hetedik helyen zárt.

– Balázs remek versenyzői kvalitását csillogtatta, hiszen a második sorozatban még az ötödik volt – kezdte értékelését Kerekes László edző.

– Aztán jött egy eső, csúszós lett a dobókör. Meg is ijedtünk, mert a forgósoknak ez nem előnyös. Szerencsére az eső hamar elállt. A harmadik körben vette át a vezetést és a záró kísérletével még javított is. Mindössze egy centi hiányzott az egyéni csúcsa beállításához, így elmaradt az azért járó krémes.

– Dóritól ezt vártuk, tulajdonképpen magával versenyzett. Stabil volt, de a várt nagy dobás most elmaradt. Persze nem bánkódunk, hiszen a bajnokságon az eredmény a legfontosabb, azt pedig az arannyal hozta.

– Ami Veronikát illeti, sajnos megremegett a lába, és végül nem sikerült egy szép eredménnyel kirukkolni. Korábban említettem, hogy három arannyal lettem volna elégedett, sajnos erre Szikszai Robi sérülése miatt most nem is lett volna esély.

A bemelegítés jól ment

Ami az ugrókat illeti, itt ketten állhattak a dobogó második fokára. Bakosi Péter magasban, Pál Robin hármasban. Ugyancsak hármasban Nyisztor Petra az ötödik helyen zárt.

– Petiben sokkal több volt, sajnos elrontotta – kezdte a lényeggel még Budapestről hazafelé tartva Bakosi Béla edző.

– Az volt a baj, hogy a nagyobb magasságoknál nagyon aláfutott, közel került a léchez. A bemelegítésnél a 215-öt lazán átugrotta elsőre melegítőben. Akkor azt gondoltam, hogy húsz fölé kerül. Sajnos nem így történt, ez volt a második versenye, és elidegeskedte. Ismét 217-et ugrott, nem állt fejre, de több volt benne, és ezt mások is mondták.

– Robinnak fájt a térde, hármat tudott ugrani, hozta a második helyet. Lényegében sérülten ugrott, most ez volt benne a maximum. Petra három hetet kihagyott, ennek tükrében elégedett vagyok vele, mert kiugrotta magát. A legrosszabbkor jött ez a kihagyás, ami benne volt, azt maximálisan kihozta, ez most az ötödik helyre volt elég – így Bakosi Béla.

ML


 

Atlétika: 125. országos bajnokság

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Férfiak. Magasugrás: 1. Jankovich Dániel János (MTK) 220, 2. Bakosi Péter (NYSC) 217, 3. Hodossy-Takács Sámuel 211.

Hármasugrás: 1. Galambos Tibor (FTC) 15,62, 2. Pál Robin (NYSC) 15,23, 3. Szenderffy (Dunakeszi VSE) 15,10.

5 km gyaloglás: 1. Helebrandt Máté (NYSC) 20:26.41, 2. Venyercsán Bence Barnabás (BHSE) 20:40.78, 3. Bagdány Tomasz (TSC-Geotech) 21:14.22.

Súlylökés: 1. Tóth Balázs (NYSC) 17,18, 2. Detrik (Ikarus BSE) 16,80, 3. Kovács L. (Ikarus BSE) 16,68.

Nők. Hármasugrás: 1. Szűcs Szabina (KARC,) 12,98, 2. Áts (TSC-Geotech) 12,82, 3. Hoffer (TSC) 12,79, 5. Nyisztor Petra (NYSC) 12,46.

Diszkosz: 1. Kerekes Dóra (NYVSC) 54,74, 2. Váradi (Maximus SE) 49,51, 3. Kövér (VEDAC) 46,87.

Súlylökés: 1. Veiland Violetta (Maximus) 15,50, 2. Váradi (Maximus) 14,19, 3. Krizsán (MTK) 13,76, 7. Tucsa Veronika (NYSC) 12,34.

 

Ezek is érdekelhetik