Nagykálló

2020.08.14. 09:48

Úszás 24 órán keresztül

Egy teljes napon keresztül folyamatosan csobbannak a versenyzők a hagyományos megmérettetésen.

Fotó: nagykallo.hu

A településen már hosszú évek óta minden nyáron egy különleges kihívás várja a vállalkozó szelleműeket: a szervezők célja, hogy huszonnégy órán keresztül egyszer se legyen üres a medence, és mindig szelje valaki a habokat – még éjszaka is. A megmérettetés idén ­augusztus 15-én, szombaton indul a nagykállói Nap Strandon.

Jótékony célok

Az úszóversenyen mindenki a saját magának megszabott távot teljesítheti, melyet a helyszínen feljegyeznek, később pedig a legeredményesebb úszókat több kategóriában is jutalmazzák.

A rendezvényt már ötödik alkalommal kíséri a Balaton-átúszás erőpróba: a strand medencéjében is vállalkozhatunk az 5200 méteres távra, a Debreceni Szenior Úszó Klub szervezésében. A jelentkezőknek nem kötelező teljesíteni a megadott távot, mindenki a saját egyéni képességeinek megfelelően, teljesítménykényszer nélkül vállalkozhat a feladatra. A 24 órás úszás minden évben valamilyen karitatív akcióhoz köthető, idén a Nagykállói Beteg Gyermekekért Alapítvány javára gyűjtenek az úszók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában