autósport

2020.09.01. 10:40

Az elsőségbe került a törött féktárcsa

Kiss Norbert szárazon és esőben is remekelt a kontinensbajnoki nyitányon.

Kiss Norbert (40) addig az élen haladt, amíg nem volt gondja a fékkel, utána ketten megelőzték

Fotó: RÉVÉSZ TRUCKING TEAM

Összességében remekül debütált a hétvégén a Révész Truck Racing Team színeiben Kiss Balázs a kamionos Európa-bajnokság nyitófordulóján.

A kétszeres kontinensbajnok magyar pilóta a csehországi Mostban szombaton az élről rajtolva megnyerte az első futamot, a másodikban hatodik lett. Vasárnap végül csak egy futamot rendeztek az eső miatt, ebben sokáig az élen volt Norbi, aztán műszaki hiba miatt a harmadik helyen ért célba. Így az első fordulót a német Sascha Lenz nyerte 41 ponttal a 37 egységet szerző Kiss Norbert és a 35 pontos cseh Adam Lacko előtt.

Felmutatták a piros zászlót

– Sajnos az eső miatt elmaradt a vasárnapi második futam, így a harmadik hellyel kellett beérni – kezdte a verseny utáni nyilatkozatát Kiss Norbert. – Egyébként a nap jól kezdődött, mert az időmérőt megnyertem. Akkor még száraz volt a pálya, a futamon viszont nagyon elkezdett esni. Mivel a pálya középső szakaszában új aszfalt van, ott nagyon megállt a víz. Föl is úsztam rajta, majd később a gyepet átvágtam. Később más is járt így, ezért felmutatták a piros zászlót. Szerintem jogosan, mert azok a gumik, amikkel versenyeztünk, száraz aszfalton kiválóak, ám esőben nehéz velük menni.

– Volt egy másfél órás szünet, aztán elállt az eső – folytatta a remek pilóta. – Így egy felszáradó pályán tudtunk menni, ami már jó volt.

Az első körtől kezdve gyorsabb voltam, mint a többiek, jól mentem, aztán elkezdtem hallani egy kis kattogást a féktől.

– Gondoltam, hogy kezd elrepedni a féktárcsa, így az utolsó előtti körben már próbáltam lassítani és a biztonságra menni. Sajnos nem bírta ki, a bal első féktárcsa teljesen eltörött. Ilyenkor csak a jobb első fék fog. Nem lehetett menni, az viszont csoda volt, hogy nem csúsztam ki, és nem vágtam a falnak az autót úgy, mint néhány esztendeje hasonló esetben. Örülök, hogy sikerült a pályán maradni, és az utolsó két kört teljesítettem. Ezzel bejöttem a harmadik helyre, ami nagyon jó eredmény. Amennyiben rövidebb lesz a bajnokság, akkor minden pont nagyon fontos lesz, így ez a tizenkettő is.

Még erősebbek lehetnek

– Ezen a pályán egyébként nagyon sokan szoktak tesztelni, így ha itt ilyen jó eredményt tudunk elérni, akkor a többi helyszínen még erősebbek lehetünk. Nagyon örülök, hogy elkezdődött a bajnokság, és hogy ilyen eredményt értünk el. Köszönöm a csapatnak a munkáját, a Révész cégcsoportnak, hogy itt lehettünk, és a szurkolóknak a buzdítást. Nagyon várom már a folytatást, hogy hozzuk a győzelmeket – így Kiss Norbert.

A következő futam két hét múlva Belgiumban lesz.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában