Fogathajtás

2020.09.10. 11:03

Csapatarany a kettes fogatoknál

Ifjabb Fekete György és Fábián Ferenc egyéni ezüstje az országos bajnokságon.

Bartha István (b) csapatvezető és az aranycsapat: ifj. Fekete György, Fekete György, Margitai Máté

Fotó: Varga Emőke

Igen nagy érdeklődés kísérte a hétvégén a fogathajtó Vecsés Kupa nemzetközi fogathajtó-viadalt, ami egyben az országos bajnokságot is jelentette. A rangos eseménynek a vecsési Dobrovitz-lovasfarm adott otthont, és fogathajtóversenyekre nem jellemző nagy közönség mellett. Végül nyolcvanhárman indultak a különböző kategóriákban.

Megyénket három kategóriában képviselték a versenyzőink.

A kettes fogatoknál két induló volt a B kategóriában, közülük Fábián Ferenc (Tákosi Hagyományőrző LSE) végzett az első helyen.

Az A kategóriában népes volt a mezőny. Az első helyet végül Szabó Roland szerezte meg, ifjabb Fekete György (Nyírbátori Lovas Egyesület) a dobogó második fokára állhatott. Margitai Máté (Újfehértói Lovasbarátok SE) a tizedik, Tóth Csaba (Tisza-menti LSK) a tizenötödik, Fekete György (Nyírbátori Lovas Egyesület) a huszonharmadik helyen zárt. Nem volt szerencsés Mezei Zsolt (Nyírségi Lovas Egyesület), mert az igen nehéz és technikás maratonon fel kellett adnia a versenyt.

Négyesben hatodik hely

A két ezüst mellett arany is került megyénkbe, hiszen az ifjabb és idősebb Fekete György, valamint Margitai Máté alkotta trió az élen végzett a csapatversenyben.

A leginkább látványos négyes fogatoknál tizenhatan indultak, végül Dobrovitz József nyert ifjabb Dobrovitz előtt, Szakács Róbert (Nyírbátori LE) a hatodik helyen zárt.

KM

Borítókép: Bartha István (b) csapatvezető és az aranycsapat: ifj. Fekete György, Fekete György, Margitai Máté | Fotó: Varga Emőke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában