Jet ski

2020.09.22. 08:00

Csongor megszerezte az Eb- és vb-ezüstöt

A 13 éves jet ski versenyző Lengyelországban is jól szerepelt.

Jászai Csongor eredményes szezont zárt

A koronavírus-járvány több más sportághoz hasonlóan a jet skisek nemzetközi versenynaptárát is jelentősen átírta, egyéb versenyek mellett a junior Európa- és világbajnokságot sem lehetett megrendezni az eredeti helyszínen és időpontban. A sportolóknak ugyanakkor nem sokáig kellett szomorkodniuk amiatt, mert nem utazhatnak a portugáliai viadalra, ugyanis augusztus végén és szeptember elején két versenyhétvégén megtartották a színvonalas versenyeket: előbb Leveleken, majd a lengyelországi Elk városában küzdhettek meg a fiatalok az Eb- és vb-érmekért.

Jászai Csongor eredményes szezont zárt

Így tett a nyíregyházi Jászai Csongor is, aki Szabó Gábor jet ski edző és Tarnóczy Zalán erőnléti tréner segítségével szárazföldön és vízen is keményen készült a két megméretésre.

– Nem izgultam jobban, mint más versenyen, nem tett rám pluszterhet, hogy kijöttek a rokonok és a barátok – beszélt Csongor a számára duplán hazai rendezésű Magyar Nagydíjról. – Jó érzés volt újra itthon versenyezni. A leveleki Eb- és vb-futamot megelőzően az edzések mellett versenyeken is indultam, amiken a felnőttek mezőnyében is rajthoz álltam. Jó eredményeket elérve vártam a hazai viadalt.

Sokat tanult a futamokon

Leveleken aztán az első futam nem sikerült jól a 13 éves sportolónak, a másik kettőn viszont nagyot javítva második lett.

– Az első futamon egy rosszabb rajt miatt a negyedik helyen jöttem el, aztán megelőztem a portugált, majd a harmadik helyen nagyon húztam a gázt, hogy utolérjem a másodikat. Az ülős jet skisek közben a pálya mellett melegítve nagy hullámokat kavartak, amire nem számítottam, mert szél egyébként nem volt. Emiatt beestem a vízbe és az utolsó helyen értem célba. Ebből is tanulni kell, megpróbáltam belőle felállni. A második futamban úgy voltam vele, hogy amit ki lehet hozni ebből a futamból, azt hozzuk ki. Ez sikerült is, a második és a harmadik futamban egyaránt második lettem – emlékezett vissza Csongor, aki egy héttel a magyarországi ezüst után az összesített második helyért utazott Elkbe.

Emlékezetből ment a pályán

– Lengyelországban a biztos vb-második hely volt a cél. Az első futamban negyedik helyen jöttem el, megint a portugált előztem, és feljöttem a harmadik helyre, azon a pályán viszont nem lehetett tovább előzni. A második futam kegyetlen volt, az első három körben még láttam, a negyedikben aztán leszakadt az ég és úgy esett az eső, hogy a szemüvegem teljesen bepárásodott, szürkén láttam az összes bóját, szinte emlékezetből mentem a pályán. Sokat tanultam ebből a futamból is. Ezen, valamint az utolsó etapon sikerült bebiztosítani az összesített második helyet, aminek nagyon örültem – zárta szavait Jászai Csongor.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában