kosárlabda

2020.09.03. 07:58

Fertőzés miatt halasztják a tornát

Nem valószínű, hogy idén megtartják a viadalt; Sitku Márton Sopronban folytatja.

Sitku Mártonnak környezetváltozásra volt szüksége

Fotó: KM-archív / Pusztai Sándor

A Nyíregyházi Sportcentrum, a Nyíregyházi Élsport Kft., a Hübner Nyíregyháza BS és alighanem a szurkolók is nagyon várták már a csütörtökre és péntekre tervezett Sitku Ernő Emléktornát, amelyen a házigazda mellett a Paks, a DEAC, valamint a Honvéd szerepelt volna, továbbá gálameccset játszott volna az 1999-es Európa-bajnokságon részt vett magyar válogatott. A szervezők aztán kedd éjszaka bejelentették, hogy koronavírus-fertőzés miatt elhalasztják a viadalt – információink szerint a Blue Sharks egyik játékosa kapta el a vírust.

Az edzéssel is leálltak

– Jelen pillanatban a kormánykommunikáció és a számok nem azt mutatják, hogy bármilyen zárt terű sportesemény megtartható a közeljövőben – beszélt a helyzetről Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője.

Szerintem idén nem tudjuk megrendezni a tornát, persze ha mégis úgy alakul, akkor nem zárkózunk el tőle.

– A döntés meghozatalánál abból indultunk ki, hogy fordított esetben, ha nekünk kellett volna olyan helyre mennünk, ahol találnak egy koronavírusos versenyzőt vagy sportvezetőt, akkor nem engedtük volna el a sportolóinkat. Mi ezt megelőztük azzal, hogy lemondtuk a tornát, ez az alap, amit meg tudtunk tenni.

A sportvezető elmondta, hogy a kontaktkutatás elkezdődött, a kosarasok pedig egy ideig nem edzhetnek, egyelőre mindenki önkéntes karanténban van.

– Folyamatos kapcsolatban vagyunk a hatóságokkal, és megpróbálunk pánikmentesen megoldásokat találni, hogy visszaálljon a rend. Azokat a tereket teljeskörűen fertőtlenítjük a csarnokban, ahol a kosárlabdacsapat megfordult – tette hozzá Kőhalmi Richárd.

Újra egy csapatban Csabival

A Blue Sharksszal kapcsolatos további hír, hogy Sitku Márton az élvonalban szereplő Sopronhoz szerződik.

– Mindenekelőtt azt szeretném kijelenteni, hogy Nyíregyházán mindenkivel, a korábbi csapattársaimmal nagyon jó volt a kapcsolatom, és ez megmaradt mind a mai napig – nyilatkozott új klubja honlapjának Sitku Márton, aki a napokban töltötte be a huszadik életévét.

Édesapámmal nagyon szoros és jó volt az apa-fiú viszony, a karantén alatt is naponta együtt edzettünk.

– Halála után azonban otthon mindennap minden rá emlékeztetett, úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem. A keresztapám, Báder Márton tanácsát, segítségét kértem, vele néztük meg, hol lehet esélyem előrelépni, továbbfejlődni.

– Ami nagyban közrejátszott abban, hogy végül ide igazoltam, az egyrészt az, hogy itt játszik Fazekas Csabi, akivel Nyíregyházán éveken át játszottunk együtt – tette hozzá.

– Ő sok jót mesélt a csapatnál folyó szakmai munka színvonaláról, az edzőről. Többek között azt, hogy a fiataloknak is megadja a lehetőséget a bizonyításra. Két, korábban a csapatban kosarazó nyíregyházi csapattársam, Bus Iván és Tóth Geri pedig magáról a klubról mondott csupa jót. Mindezek után gondoltam úgy, hogy megpróbálom Sopronban.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában