Pilot program

2020.09.10. 11:44

Fociedzés tesiórán két suli fiataljainak

Az Apáczai és a Móra is csatlakozott a Pilot programhoz, a Bozsik Akadémia adja a szakmai segítséget.

A másfél méter betartva (balról): Kozák Attila, Németh Károly, Gaszperné Román Margit, Jaczkovits Józsefné és Andó Károly

Fotó: Mán László

Két nyíregyházi suli elsős és másodikos fiataljai ismerkedhetnek meg a labdarúgás alapjaival hozzáértők irányításával. Így lehetnek summázni annak a sajtótájékoztatónak a témáját, amelyet csütörtökön délelőtt az örökösföldi edzőcentrumban tartottak.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ is csatlakozott ahhoz a hét tankerülethez, ahol professzionális labdarúgás oktatása lesz a 2020/21-es tanévben első és másodikosoknak

– kezdte a tájékoztatást Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi tankerületi Központ igazgatója. – A sportolási lehetőség a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Labdarúgó Akadémia szakembereinek iránymutatásával szerveződik. A megyeszékhelyen a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola csatlakozott a lehetőséghez.

Azt is megtudtuk, hogy ezekben az iskolában úgy alakították ki a tantervet, hogy az érintett napközben, két testnevelési órán edzenek az akadémia szakembereinek irányításával. A gyerekek edzésre szállítását az akadémia oldja meg, ezen túlmenően biztosítja a gyerekeknek gyógytornászt, nyári ingyenes edzőtábort, sportruházatot, belépőt uszodába és focimeccsre. Sőt, a labdarúgó palánták tanulmányi eredménytől függően egyszeri ösztöndíjban is részesülnek.

– Amikor tudomásunkra jutott ez a lehetőség, elsőként jelentkeztünk.

Számunkra nagyon fontos, hogy minél több megyebeli, nyíregyházi gyerek focizzon és a tehetségesek maradjanak is a klubunkban. Nagyon bízom benne, hogy sikeres lesz az együttműködésünk

– tudatta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Labdarúgó Akadémia ügyvezetője.

Az úgynevezett Pilot programban a Móra négy osztályának 113, az Apáczai 4 osztályának 115 tanulója vesz részt. A sajtótájékoztatón megjelent Jaczkovits Józsefné , a Móra és Andó Károly, az Apáczai intézményvezetője, valamint Németh Károly, a Bozsik Akadémia vezetője.

A jól megszerzett sajtótájékoztató után a Móra fiataljai vettek részt egy rögtönzött edzésen.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában