streetball

2020.09.08. 08:13

Igényelték a mozgást

Nyíregyháza az idén is jó állomása volt a Streetball Challenge sorozatnak.

A legtöbb mérkőzésen nagy, de sportszerű küzdelem alakult ki

Fotó: Pusztai Sándor

Alighanem kevés lenne ez az oldal, ha fel akarnánk sorolni, a koronavírus-járvány miatt mennyi sportesemény maradt el a világban. A pandémia az amatőr és a profi sportot egyaránt érinti, de szerencsére vannak üdítő példák, olyan rendezvények, amiket elég volt csupán halasztani. Ilyen az 1993-ban indult Streetball Challenge is, amelynek már több mint egy évtizede Nyíregyháza az egyik állomása.

Ugyan az idén kevesebb helyszínre látogatott el a versenysorozat, úgy tűnik, gond nélkül befejeződhet szeptember 17-én, a kosárlabdázás napján.

A múlt szombati, nyíregyházi rendezés is sikeres volt, több korosztályban összesen közel hatvan csapat mérette meg magát a Kossuth téren felállított pályákon. Pedig a városban „duplán nehezített” körülmények mellett dolgoztak a szervezők, hiszen Sitku Ernő nélkül ez az esemény is elképzelhetetlen volt idáig.

Már várták a Streetballt

– Féltünk attól, hogy Ernő nélkül mennyire lehet sikeres a rendezés, mert abszolút lehetett rá számítani mindenben, de el kell mondanom, hogy nagyon ügyesen és jól dolgoztak a kollégái, akik átvették a szervező szerepet – beszélt a múlt hétvégi sportrendezvényről Kucsera József, a Streetball Challenge főszervezője.

– Összességében jól megoldottuk a szervezést, az időjárással nagy szerencsénk volt, és a mozgósítás is jól sikerült. A koronavírus betett az egész magyar sportnak, ezért is örömmel láttam, hogy sokan eljöttek játszani. A legkisebb gyerekeknél, a kenguru korosztályban a szülők nem szívesen engedik el a gyerekeket, de összességében valamennyi helyszínünkön nagyjából ugyanannyian vagy még többen is jelentkeznek, mint a korábbi években. Azt lehet látni, hogy a fiataloknak van igényük a mozgásra, mert sok edzés elmaradt az utóbbi időben, ezért azt gondolom, hogy már nagyon várták a Streetballt.

Megtették, amit lehetett

– Minden óvintézkedést megtettünk, ami egy ilyen rendezvényen elvárható. A szervezők maszkban voltak, megkértük erre a hozzátartozókat is, több fertőtlenítőpontot alakítottunk ki, és a verseny előtt felvettük azokat az adatokat, amik az esetleges kontaktkereséshez szükségesek lehetnek – zárta szavait Kucsera József.

Bízunk benne, hogy a Streetball Challenge jövőre is visszatér Nyíregyházára, és már nyugodtabb körülmények között mozoghatnak a kosárlabda szerelmesei.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában