kézilabda

2020.09.02. 11:14

Inspirálja nővére tapasztalata

Dombi Katalin hat szezont követően hagyta el Békéscsabát.

Dombi Katalin

Fotó: szakosztály

A Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata gőzerővel készül a hamarosan rajtoló bajnoki szezonra. Bakó Botond némileg átalakult, de sikerre éhes kerettel vág neki a pontvadászatnak, az együttesből kilencen távoztak, hatan viszont érkeztek, köztük Dombi Katalin, a gárdát már egy szezon óta erősítő Dombi Luca húga. A húszéves játékosra beállóposzton számít a szakvezetés.

Kata tíz éve kezdett el sportolni, sportágat nem volt nehéz választania.

Mezszámot váltott

– Nálunk természetes, hogy rendszeresen mozogjunk, az egyértelmű volt, hogy a kézilabda mellett tettem le a voksomat, hiszen Luca akkor már évek óta játszott. Az, hogy beállós lett belőlem, nem volt tudatos, véletlenül alakult így – idézte fel a kezdeteket Dombi Kata.

A nyáron érkezett játékos hat szezonon keresztül szolgálta szülővárosa, Békéscsaba csapatát, aztán döntött a váltás mellett.

– Örültem a Kisvárda megkeresésének, Bakó Botond beszélt a csapattal kapcsolatos terveiről, és vázolta elképzeléseit velem kapcsolatban is, ez nagyon szimpatikus volt nekem. Sok időt töltöttem otthon, ezért azt gondoltam, jót tesz majd nekem a környezetváltozás. Az új edzésmódszerek, az új impulzusok biztosan segítik majd a fejlődésemet – fogalmazott a beálló.

Az sem volt mellékes szempont, hogy Lucával csapattársak lehetünk, mert egymás ellen már játszottunk, de egy csapatban még nem.

– Nővérem sokat mesélt a Kisvárdáról, ezért szinte ismerősként érkeztem, és a lányok is nagyon kedvesen fogadtak, így könnyen beilleszkedtem.

Dombi Katalin | Fotó: szakosztály

Az sem jelent problémát, hogy azonos poszton játszunk, Luca előrébb jár, nagyobb a tapasztalata, ez engem inspirál, hiszen nap mint nap tanulhatok tőle. Előző csapatomban 13-as számú mezben játszottam, mivel itt ez a mezszám Lucáé, természetesen lemondtam róla, de a két számot megtartottam, csak megcseréltem, így a 31-es lett az enyém – fogalmazott a fiatal játékos.

A közelgő bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy a csapatot stabilan a középmezőnybe várja, magával pedig akkor lenne elégedett, ha minél több időt tudna a pályán tölteni, és jó teljesítményével járulna hozzá a közös sikerhez.

Kata Békéscsabán a szüleivel lakott, Kisvárdán viszont önállóan kell élnie az életét, azt mondta, könnyen elboldogul, ebben is segítségre van testvére, akivel együtt lakik. A végén még elárulta, hogy a kemény edzések mellett kevés szabadidejét pihenéssel tölti, de olykor egy-egy közös kávézás is belefér a programjába.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában