Fatum-Nyíregyháza

2020.09.17. 08:04

Kényszerből nagyot húztak

Sara Najdic az elmúlt évek egyik legjobb Fatum-játékosa lehet.

Sara Najdic

Fotó: klub

Mint már beszámoltunk róla, a Fatum-Nyíregyháza a betegsége miatt több hétre kieső Genesis Francesco pótlására leigazolta Sara Najdicot. A 25 éves szlovén feladó Mariborban kezdte profi pályafutását, az előző idényt a román CS Medgidia csapatánál töltötte.

– Nyáron azt az irányvonalat választottuk, hogy teljes mértékben Genesisre építjük a csapatot, most viszont a betegsége miatt muszáj volt játékost igazolnunk – avatott be minket a részletekbe Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Jól irányítja a csapatot

Sara Najdic | Fotó: klub

– A pótlására akartunk igazolni egy rutinos feladót. Sarát már nyáron is figyeltük, az elmúlt hetekben megérdeklődtük az ügynökétől, hogy szabad-e, és szerencsére az volt. Emellett az volt a vágyam, hogy utánpótlás játékosokat is felhozunk a sérültek helyére. Kikértük az utánpótlás­edzők véleményét, de szerintük jelenleg nincs olyan szintű játékos, aki felkerülhetne a felnőtt kerethez.

– Karakteres irányító játékos, ami az ő posztján nagyon fontos – mutatta be a tréner az új feladót. – Az elmúlt években voltak jó játékosok Nyíregyházán, de ilyen kaliberű még nem játszott itt. A szlovén válogatott első számú feladója, a legjobb válogatottak ellen is jó játékkal hozta a meccseket, ezzel hívta fel magára a figyelmet. Fizikailag még pici lemaradásban van a csapattársaihoz képest, ám reményeim szerint nagyon erős pillére lesz a csapatnak.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában