kézilabda

2020.09.18. 08:21

Megvan a győzelem receptje

Pénteken a Vecsés vendégeként kezdik meg a szezont a nyíregyházi kézilabdázók.

Kerekes Tamás

Fotó: Dodó Ferenc

Ugyan az NB I/B-s pontvadászat már a múlt hétvégén elkezdődött, a Nyíregyházi KC gárdája ezen a héten játssza első mérkőzését, hiszen a nyitófordulóban esedékes Mizse KC elleni találkozót későbbi időpontra halasztották a felek.

Kielemezték ellenfelüket

Kerekes Tamás csapata pénteken a Vecsés vendége lesz. A két gárda múlt novemberben emlékezetes, a végletekig kiélezett csatát vívott egymással a Bem-iskola tornatermében. Az utolsó 20 másodpercre döntetlen állással fordultak a felek, a nyíregyháziak támadtak, de két lövésük is elhalt a Pest megyeiek sorfalán, ezt követően a vendégek egy lerohanás után kapuba találtak, de már a mérkőzés végét jelző dudaszó után, így maradt a pontosztozkodás.

– A Vecsés az első fordulóban a Szeged utánpótláscsapatával játszott és szenvedett egygólos vereséget. A mérkőzést megnéztük, kielemeztük, tudjuk, hol sebezhetőek – vezette fel a találkozót Kerekes Tamás, az NYKC edzője. – Van egy agilis irányítójuk, aki rendkívül jól mozgatja a csapatot, az ő kikapcsolása kulcsfontosságú lesz, magas átlövőik pedig bátran tüzelnek messziről. Védekezésben a két hármas védőjük magasan kilépked, így a mögöttük lévő területeken lehet keresnivalója beállóinknak és befutó szélsőinknek.

Magasabb frekvencián

– A mérkőzés összképe alapján pedig azt mondhatom, hogy mi magasabb frekvencián játszunk, remélem, ez ki is jön majd a mérkőzésen – fogalmazott Kerekes Tamás. – Úgy érzem, jó formában vagyunk, és képesek lehetünk a győzelemre – tette még hozzá.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában