Kisvárda Master Good

2020.09.04. 08:16

Nem számít, hogy az ellenfél milyen összeállításban játszik

Supka Attila tovább nyújtaná a Honvéd ellen mutatott első félidei játékot.

Sztavrosz Cukalaszék (fehérben) újabb győzelemre készülnek

Fotó: archív

A válogatott szereplése miatt nem lesz forduló a hét végén a honi foci élvonalában. Így aztán lehetőség van arra, hogy a korábban elmaradt Kisvárda Master Good– Puskás Akadémia találkozót pótolják.

Ez pénteken este nyolckor kezdődik a Várkerti Stadionban. Mint ismert, a Supka Attila irányította kisvárdaiak az előző körben idegenben győzték le a Honvédot. A felcsútiak is jó formában vannak, mert fiatalokkal tűzdelt csapatuk az Újpest otthonában diadalmaskodott. Így aztán nehéz mérkőzés vár a mieinkre, akik szeretnék otthon tartani a három pontot.

A Budafok elleni vereség, majd a Honvéd legyőzése után az idényben először játszik hazai mérkőzést a Kisvárda Master Good. A szabolcsiak eredetileg augusztus 22-én találkoztak volna a Puskás Akadémiával, ám a felcsútiak több játékosa is koronavírusos lett, ezért a mérkőzést elhalasztották. Ezt a meccset pótolják a felek pénteken.

– Az első mérkőzés második félidejében már kezdett látszani az, amit kértünk a csapattól, ezt tudtuk folytatni, sőt még kicsit jobbá is tettük a Honvéd ellen – emlékezett vissza Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője.

Utóbbi meccs első játékrészében eredményesek voltunk, el is dönthettük volna a találkozót, a második már inkább arról szólt, hogy a győzelem érdekében koncentráltan védekeztünk.

– Bízom benne, hogy az első félidei játékunkat már hatvan-hetven percig tudjuk nyújtani, ebben az esetben rendben lehet a csapat.

Többnyire húsz év alattiak

A Várda új játékosai közül Jaroslav Navrátil és Niko Datkovic is egyre több lehetőséget kap, Lakatos Csaba, Driton Camaj és Lazar Zlicsics még nem lépett pályára tétmeccsen, de talán az ő bemutatkozásukra sem kell már sokat várni. A Puskás Akadémia összeállítása ennél is kiszámíthatatlanabb, hiszen a fertőzött játékosok helyett többnyire húsz év alatti játékosok bizonyíthattak vasárnap az Újpest ellen. A fiatalok nem vallottak szégyent, a PAFC 3–2-re győzött a fővárosiak ellen.

– Ahogy telik az idő, egyre jobban néznek ki az újonnan érkezők is, bízom benne, hogy pénteken újabb játékos debütálhat – mondta el a Kisvárda trénere. – Nem szabad azzal foglalkozni, hogy az ellenfél milyen kerettel áll ki, ahogy szokták mondani, minden meccsen azok a legjobb játékosok, akik lehetőséget kapnak. A Puskásnak nagyon bő a kerete. Az Újpest ellen azt játszották, amit kellett nekik egy ilyen mérkőzésen, de az Újpestnek is megvoltak a lehetőségei, hogy nyerjen. Nekünk is arra kell koncentrálnunk, hogy ha helyzetünk van, akkor minél előbb gólt szerezzünk.

Megakadályozni a kontrákat

– A Puskás Akadémia masszív csapat, képzett játékosokkal, az előrejátékukban megvolt a sebesség, kontrákból tudtak odaérni az ellenfél kapuja elé.

Ha ezeket a kontrákat meg tudjuk akadályozni, és rájuk erőltetjük az akaratunkat, mint a Honvédra az első félidőben, akkor eredményesek lehetünk

– zárta szavait a szakember.

MK


Labdarúgás: NB I., elhalasztott mérkőzés

2. forduló, péntek. Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia, Várkerti Stadion, 20.

Kisvárda: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Datkovic – Lucas, Szimovics – Sassá, Cukalasz, Bumba – Viana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában