Hübner Nyíregyháza BS

2020.09.10. 11:13

Nincs mese, így kell továbbmenni

Rosszkor jött a szünet, de a Blue Sharks kész lehet a bajnoki rajtra.

Tóth Gergelyék (labdával) a Baja ellen kezdik az idényt

Fotó: KM-archív, Sipeki Péter

Ez az év már csak ilyen. Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt nem lehetett befejezni a férfi kosárlabda honi bajnokságait, így a Hübner Nyíregyháza BS is elveszítette az esélyét arra, hogy kiharcolja az élvonalba jutást.

Ahogy arra számítani lehetett, a pandémia nemcsak az előző, hanem a következő idényt is jelentősen befolyásolja. A nyíregyháziak például épp a felkészülés kellős közepén kényszerültek újabb szünetre, miután a csapat egyik (s később egy másik) játékosa is pozitív koronavírustesztet adott.

Hétfőn már edzhetnek

A Cápák emiatt nem tudták megrendezni a Sitku Ernő Emléktornát, az erre a hétvégére tervezett miskolci viadalra sem tudnak elutazni, és szinte elölről kell kezdeniük a munkát a jövő héten.

A tesztelt személyek között az edzők negatívak, a játékoskeretben pedig ketten pozitívak

– adott helyzetjelentést Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Szombatig tart a karantén, hétfőn újrakezdhetjük az edzéseket, igaz, nem teljes csapattal. A játékosok kaptak edzéstervet a karanténra, elsősorban erősítő feladatokat végeznek, de nehéz úgy, hogy a lakást sem hagyhatják el. Ezeket az edzéseket nem lehet összehasonlítani a futással végzett mozgásokkal. Hétfőn annyival előrébb leszünk a felkészülés elejéhez képest, hogy öt hetet már edzettünk együtt, valamennyire összeszokott a gárda, annyi figurát már megtanultunk, amennyivel el tudjuk kezdeni a bajnokságot.

Okosan kell újrakezdeni

Az említett rajt a tervek szerint szeptember 25-én lesz Baján.

– A nagy probléma az, hogy csupán egy felkészülési ­meccs van bennünk, pedig a tervek szerint hét-nyolc lett volna – folytatta a tréner.

– Jövő pénteken Tiszaújvárosban lesz még egy mérkőzésünk, és igyekszünk minél jobban felkészülni a Bajából. Azt követően két hét szünet következik, majd a PVSK-t fogadjuk, lesz még tehát időnk dolgozni. A fő kérdés az, hogy a csapatot mennyire tudjuk összerázni.

A szünet miatt fizikálisan nem leszünk azon a szinten, ahol szerettünk volna, pont akkor kellett leállnunk, amikor már megvolt az erőnlétünk, és a gyorsító edzések következtek volna.

– Ezt a részét elölről kell kezdenünk, de okosan kell csinálnunk, mert ha nagyon belehúzunk, akkor pont a mérkőzésre lesz fáradt a csapat. Nem jött tehát jókor a szünet, de nincs mese, így kell továbbmenni.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában