kézilabda

2020.09.08. 08:24

Rajtra kész a nyíregyházi csapat

A felkészülési mérkőzéseken mindkét arcát megmutatta az NB I/B-s alakulat.

Varga Lászlóék (labdával) elvégezték a munkát

Fotó: Pusztai Sándor

Közel két hónapos felkészülésen van túl a Nyíregyházi KC NB I/B-s kézilabda- együttese. A kemény munka mellett két felkészülési mérkőzésen, valamint két Liga Kupa-találkozón lépett pályára a csapat. A mögöttük hagyott időszakról kérdeztük a gárda új szakvezetőjét, Kerekes Tamást, aki beszélt az elért eredményekről, és a hiányosságokat sem hallgatta el. Végül azt is elárulta, mit vár együttesétől a hamarosan rajtoló bajnokságban.

– Felméréssel kezdtük meg a közös munkát, amelyen az általam elképzeltnél gyengébb eredmények születtek, ezért módosítanom kellett a tervezett programon, szinte az alapoktól kezdtük meg a munkát – tekintett vissza a nyíregyháziak edzője.

Egyre folyamatosabb a játékuk

– Az első szakaszban sokat futott a csapat, megszerezte azt a fizikai alapot, amelyre tudtuk tovább építeni a munkát. Ezt követően fokozatosan előkerült a labda, óvatosan vezettük vissza a társaságot a sportágspecifikus mozgásokba. Körültekintően kellett eljárnunk, hiszen ezek az elemek hosszú idő óta hiányoztak, így fokozottan fennállt a sérülés veszélye.

Ezenkívül nagy hangsúlyt fektettünk a rendezetlen védelem elleni támadások gyakorlására, valamint a labda nélküli mozgásokra.

– Azt tapasztaltam, hogy a fiúk megértették és elfogadták, amit kértem tőlük, és ez lassan meg is látszik a csapaton, egyre gördülékenyebb, folyamatosabb a fal előtti játékunk.

A megerőltető tréningek mellett négy találkozón is pályára lépett a csapat, amelyeken felemás képet mutatott.

– Két edzőmérkőzés mellett lejátszottunk két Liga Kupa-mérkőzést is. Az első találkozónkon az NB II.-es Kisvárdát fogadtuk, erre a találkozóra még rányomta bélyegét a kemény fizikai terhelés. Következett az élvonalba frissen visszajutó Cegléd elleni találkozó, amelyen szépen helytálltunk, különösen az első félidei védekezés tetszett. Ezek után nagy csalódás volt számomra az ózdi mérkőzés, amelyen a csapat a legrosszabb arcát mutatta, sem védekezésben, sem támadásban nem azt kaptam, amit vártam. Pár nap múlva aztán, ismét ellenük, a fiúk összeszedték magukat, és bebizonyították, hogy van tartásuk – értékelte a mérkőzéseket Kerekes Tamás.

Idegenből is kellenek a pontok

– Összességében elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, az elvégzett munkával. Néhány embert azért kiemelnék: tetszett Varga Laci csapatkapitányhoz méltó hozzáállása, Fábián Vince dinamikus, fiatalos munkája, Erdős Zoli is egyre jobb formát mutat, szélsőink pedig színesen, változatosan fejezik be akcióikat, amelyek sokat érhetnek majd a bajnoki meccseken. Jobb szélen azonban egyelőre csak a fiatal Baráth Gergőre számíthatok, várjuk vissza sérüléséből Gidai Mátét.

A szakvezető végül elmondta, hogy szerinte a Vecsés, a Hatvan és a Kecskemét kiemelkedik a csoportból, a többi gárda nagyjából hasonló erőt képvisel. Ezért lesz kiemelten fontos az itthoni mérkőzések megnyerése, valamint az idegenbeli bravúrpontok gyűjtögetése a biztos bennmaradáshoz.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában