sportlövészet

2020.09.16. 08:08

Somáék aranyakat, ezüstérmeket lőttek

Nizsalóczki Soma

Fotó: klub

Pontosan céloztak a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület fiataljai a hét végén rendezett junior országos bajnokságon. A fővárosban a Fehér úti Nemzeti Lőtéren a versenyzőknek és versenybíróknak is kötelező volt a maszk viselése.

A nyíregyházi klub versenyzői közül Nizsalóczki Soma öt esztendeje ismerkedett meg a sportlövészettel. A kitartó munka gyümölcseként a sportpisztoly 30-30 lövéses számában junior bajnoki címet szerzett. Klubtársa, Gavola Bence a dobogó második fokára állhatott, míg Tugya Zsombor az ötödik lett.

A bajnokság első napján csapatban aztán még inkább kitettek magukért a fiatalok, hiszen a Tugya Zsobor, Kiss Gergely László és Torkos Zsolt alkotta trió országos bajnok lett, a Nizsalóczki Soma, Gavola Bence és Gyuris Kornél alkotta együttes pedig a második.

A bajnokság második napján is volt miért örülniük a Veres Andrea irányította nyíregyházi klub tagjainak, hiszen szabadpisztolyban Nizsalóczki Soma ezüstérmet lőtt, a Nizsalóczki Soma, Kiss Gergely László és Gavola Bence összeállítású együttes szintén a dobogó második fokára állhatott. A fekvő testhelyzetű számban a Harsányi Zsófia, Durucz Noémi és Torkos Anetta alkotta hármas a hetedik helyen zárta a csapatversenyt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában