teke

2020.09.02. 11:29

Szombaton Zalaegerszegen kezdenek

Nehéz a sorsolásuk, de bíznak a biztos bennmaradásban.

Finta Zoltán

Fotó: KM-archív

Hosszú szünetet követően szombaton ismét bajnoki pontokért lépnek dobóállásba a Nyíregyházi TK szuperligás tekései. Finta Zoltánék a felkészülés hajrájában két tornán is lemérhették az eddig elvégzett munkájukat.

– Augusztus közepén a már hagyományosnak mondható Nyírség Kupát rendeztük meg, amelyre a vírushelyzet miatt ezúttal külföldi csapatokat nem hívtunk meg, de így is nívós mezőny gyűlt össze. A versenyen eredményesen szerepeltünk, csapatban az Egert megelőzve az első helyen végeztünk, egyéniben pedig Mogyorósi Péter bronzérmet szerzett – mondta Finta Zoltán, a Nyíregyházi TK játékosa.

Megnyerték a Hajdú Kupát

Az ezt követő hétvégén Debrecenben a Hajdú Kupán csapatban szintén az első helyen végeztek, egyéniben pedig Fehér Béla 593 fás teljesítménnyel diadalmaskodott.

Jó sikerült felkészülésen vagyunk túl, amelyet a mögöttünk hagyott tornákon mind egyéniben, mind csapatban bizonyítottunk is.

– Sajnos azonban variációs lehetőségeink csökkentek, mert ketten eligazoltak tőlünk: Stréer Tamás visszatért Ózdra, Szegő Levente pedig Debrecenben folytatja. Nehéz ősz elé nézünk, hiszen a sorsolás szeszélye folytán csupán négyszer játszunk itthon, tizenegy alkalommal idegenben. Tovább bonyolítja a helyzetünket, hogy a pályánk nekifutó részén több helyen felvált a posztó, így veszélybe került a jövő hétvégi első hazai mérkőzésünk is – fogalmazott Finta Zoltán.

A előző szezont végeredmény nélkül zárták le, nem hirdettek bajnokot, és nem volt kieső sem. Ennek ellenére egy helyen mégis változott a mezőny, a Szolnok visszalépett, helyére pedig a rájátszást követően a Csákánydoroszló került.

– Ismerjük jól az erőviszonyokat, és a nehéz sorsolásunk ellenére azt gondolom, nem szabad, hogy kiesési gondjaink legyenek – zárta Finta Zoltán.

A Nyíregyházi TK szombaton Zalaegerszegen kezdi meg bajnoki menetelését.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában