Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.09.02. 19:23

Világversenyek vízen, aszfalton, két keréken

Ismét vihették jó hírünket honfitársaink és a határainkon túlról érkezők.

Ilyen még nem volt megyénk sportjának történetében. Öt nap alatt három világversenyt rendezhettünk, és mindhárom sikerrel ért véget. Kezdődött a kerékpárral, a V4 junior-világkupával. Azt tudni kell, hogy egy ilyen verseny ugyan néhány nap alatt véget ér, ám a szervezőmunka már jóval korábban elkezdődik. A kulisszák mögött nagyon sok egyeztetés, tárgyalás van. Erről leginkább Solymosi János versenyigazgató tudna beszélni. Ilyen sok versenyző, kísérő és hivatalos személy elhelyezése, logisztikázása óriási munka. És ebben Nyíregyháza mellett nagy segítséget kaptak Ibránytól, Vásárosnaménytól, a környező településektől; az ott élők számára hatalmas élményt jelentett a verseny. És itt kell megköszönni mindenki megértését, türelmét, hiszen az útlezárások azért sokak mindennapjait megbolygatták.

A vírushelyzet miatt a korábban tervezettnél kevesebb, tizenhárom nemzet tizennégy csapata indult a Nations Cup nevet viselő viadalon, amelyen végül leginkább a dánok örülhettek. A magyar kerékpározás számára kiemelt verseny volt, hiszen a nemzetközi szövetség (UCI) égisze alatt rendezték, ilyen utoljára száz éve volt. Reflektorfénybe került a sportág, ami újabb lökést adhat az utánpótlás-nevelésnek.

Péntektől aztán már a leveleki tó is reflektorfénybe került, hiszen a jet ski Európa-bajnokság és junior-világbajnokság igazán látványos és nívós körözéseket hozott. Huszonkét nemzet száztíz versenyzője érkezett a leveleki tóhoz kísérőkkel, hozzátartozókkal. A szervezéssel itt sem volt gond, hiszen a leveleki tavon már több rangos versenyt rendeztek.

Párját ritkító élmény

A zárást, a slusszt a Tour de Hongrie hétfői szakasza jelentette. Karcagról indult a mezőny, a bringások a nyíregyházi Kossuth téren értek célba. A helyszínen szurkolók számára párját ritkító élményt jelenthetett élőben látni a nagy sztárokat.

Három világversenyre érkeztek vendégek az országból, a határainkon túlról. Rövidebb-hosszabb ideig volt lehetőségük arra, hogy a versenyen túl lássanak is valamit Nyíregyházából, Sóstóból, megyénk kincseiből. És vihették jó hírünket.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában