NB III

2020.10.18. 17:17

A Sényő és a Kisvárda II. is ötgólos meccset nyert

Az NB III. Keleti csoportjában szereplő csapataink egymás után a második meccsükön győztek.

Forrás: Illusztráció/KM-archív

Tartalékcsapatok csatáját rendezték Kisvárdán, ahol az élvonalban szereplő Kisvárda Master Good és a Mezőkövesd Zsóry második együttese feszült egymásnak az NB III. 14. fordulójában.

A sereghajtó vendégek kezdték jobban a meccset, a visszajátszó Szerder Szerderov előbb maga szerzett gólt, később az ő lövését követő kipattanót rúgta a kapuba Seres Dávid, ezzel huszonkét perc után már 2-0-ra vezettek. A Várda egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, több helyzetet is kidolgozott, de nem járt szerencsével, a 74. percben aztán megtört a jég, Horváth Zoltán szépített. Nem álltak le a hazaiak, a 79. egyenlítettek, két perccel később pedig a győzelmet érő gólt is megszerezték.

A Tiszaújváros-Sényő összecsapáson két olyan csapat találkozott egymással, amelyeknek az előző hetekben igencsak meggyűjt a bajuk a sérülésekkel, betegségekkel. Ennek ellenére mindkét gárda a maximumra törekedett egymás ellen. A vendégcsapat első perctől kézben tartotta a mérkőzést, szebbnél szebb támadásokat vezetve megszerezte a vezetést, majd több nagy helyzetet kihagyott, amit az ellenfél egy tizenegyessel büntetett a korábbi sényői, Kristófi Sándor révén, így a felek döntetlennel vonultak a szünetre.

A második félidőben tizenegyeshez jutott a Sényő is, ám azt Kapacina Valer kihagyta. A középpályás a következő percben egy szabadrúgással jóvátette a hibáját, a beadását Lizák Bence váltotta gólra. Később Kapacina Kevin is kiharcolt egy tizenegyest, amit a testvére megint kihagyott, de a kipattanót a helyére rúgta. A hazaiak a 93. percben szépítettek ugyan, de egy másodpercig sem volt kérdéses, hogy melyik a jobbik csapat.


Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 14. forduló

Kisvárda II.–Mezőkövesd II. 3–2 (0–2)

Kisvárda, 100 néző. v.: Somogyi (Kovács, Czeglédi).

Kisvárda II.: Perehanec – Avetiszjan (Himics), Vass, Sikorszki (Riznicsnko) , Lakatos, Atamasz, Szőr (Bíró), Szentes (Czérna), Mihalik, Camaj, Horváth Z. Edző: Szabó Balázs.

Mezőkövesd II: Fedinisinec – Seres, Pillár (Kerékgyártó), Szerderov (Horváth B.), Szeles, Sike, Kovács, Tóth (Gíber), Tóth (Laczkó), Bencze, Szeibert. Edző: Elek Norbert.

Gól: Horváth Z., Atamasz, Camaj, illetve Szerderov, Seres.

Szabó Balázs: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést kétgólos hátrányból. Bár az első félidő után sem érdemeltük meg, hogy vesztésre álljunk, hiszen legalább annyi helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. A szünet után végig domináltunk, sorra dolgoztuk ki a ziccereket, de az ellenfél kapusa többször is bravúrral védett, illetve a labda többször is végiggurult a gólvonalon. A legfontosabb az, hogy sikerült megszereznünk az első győzelmünket hazai pályán. Gratulálok a csapatnak!

Tiszaújváros-Sényő-Carnifex FC 2-3 (1-1)

Tiszaújváros, 200 néző, v.: Muhari (Kövér, Vilmányi).

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Vincze, Kristófi (Benke), Gelsi, Pap (Csocsánszki), Tóth M., Csernák, Lőrincz, Márton 8Tóth S.), Kulcsár, Bene (Németh). Edző: Gerliczki Máté.

Sényő: Gagyi – Hadházi, Fenyőfalvi (Lakatos), Szokol, Boros, Farkas, Lizák (Fabu), Schmidt (Molnár), Páll (Kapacina K.), Kapacina V., Orosz. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Króstófi (11-esből), Benke, illetve Páll, Lizák, Kapacina V.

Imrő László: – Hoztuk a szokásos izgalmas, jó mérkőzést a tiszaújvárosi csapattal. Mindkét együttesnek gratulálok a mutatott játékhoz és az iramhoz, mert a nagyon mély talaj ellenére is a maximumra törekedtek és ahelyett, hogy elrúgdosták volna a labdákat, igyekeztek szépen játszani. Ha berúgjuk a helyzeteinket az első félidőben, akkor simább lehetett volna a mérkőzés, a második játékrészben már inkább küzdelem dominált a részünkről, de egy nagyon jó meccs volt és le a kalappal a srácok előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában