Socca jótékonysági torna

2020.10.27. 09:50

Beteg gyerekekért rúgták a lasztit a műfüvön

Hagyományt szeretnének teremteni a Socca Hungary jótékonysági tornájával.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után a dobogósok, a szervezők, a játékvezetők és dr. Dicső Ferenc, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnöke (fehér maszkban)

Fotó: Mán László

Pénteken reggeltől estig pattogott a labda a nyíregyházi stadion műfüves pályáján. Egyszerre több is, hiszen négy játékteret alakítottak ki a Socca jótékonysági torna szervezői. A harminchárom részt vevő csapat tagjai nemes cél érdekében rúgták a lasztit, hiszen a torna bevételét a Beteg Gyermekekért Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők. Voltak tornákról ismerős csapatok, kispályás spílerek, és volt, aki reverendában érkezett a stadionba.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után a dobogósok, a szervezők, a játékvezetők és dr. Dicső Ferenc, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnöke (fehér maszkban)
Fotó: Mán László

 

Színvonalas finálé

A legtávolabbi együttes a későbbi győztes kartali volt, zömében megyebeliek indultak. A résztvevők közel tizenkét óra alatt 68 meccset játszottak, ezeken 407 gól született.

A két elődöntőből a kartaliak és a napkoriak jutottak a fináléba. A rendes játék­idő izgalmas és színvonalas küzdelmet hozott, és 3–3-as döntetlent. Így jött az, ami korábban az egyenes kieséses rendszerben döntetlen esetén: nem hetes vagy kilences, hanem mint a jégkorongban, kapura vezetés. A kijelölt mezőnyjátékosnak a felezővonalról indulva tíz másodperce volt arra, hogy a kapuba rúgja a labdát. Egyszerűnek tűnik, ám nem is olyan könnyű így megzörgetni a hálót. Ezt igazából a napkoriak tudják, mert ők a lehetőséget elhibázták, így a második helyen zártak.

Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt Csuhai Tibor, a Socca Hungary ügyvezetője, a torna főszervezője átadta a nevezési díjakból összejött bevételt dr. Dicső Ferencnek, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnökének.

Nem csak a nevezési díj

– Nagyon örülünk annak, hogy végül ilyen sokan jöttek el a jótékonysági tornánkra. Az időjárás kegyes volt, a hangulat remek, szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát. Örülünk a sikernek, hiszen a mostanival egy hagyományt szeretnénk teremteni, és jövőre is szeretnénk megrendezni a jótékonysági találkozót. A nevezési díjakból összejött több mint hatszázezer forintot átadtuk Dicső Ferenc főorvosnak, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnökének, ám a támogatás ettől több, hiszen nagyon sokan utaltak is adományt az alapítvány számlájára, ennek összegzése még nem történt meg, az mintegy kétmillió forint lesz – tudtuk meg Kranyik Istvántól, az egyik szervezőtől.

ML

 

A Socca Hungary jótékonysági tornája

Végeredmény: 1. Kartal 6-A-Side, 2. Napkori Kispályások, 3. Nyíregyházi Het-Band Kft.

Különdíjasok. A legjobb játékos: Magyar Márk (Kispályások). A legjobb kapus: Hegyes Benjamin (Het-Band). A gólkirály: Gerebenics Norbert (Kartal 6-A-Side). A legsportszerűbb csapat: Nyír-Chem (Nyíregyháza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában