Sportlövészet

2020.10.07. 08:43

Csapataranyak, egyéni ezüstök

A peches lányok végül a második helyen végeztek az országos bajnokságon.

Csapatban két aranyat lőttek a fiúk

Forrás: Klub

Remekül céloztak a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület fiataljai a nemrégiben rendezett országos bajnokságon. A fővárosi Nemzeti Lőtéren 25 és 50 méterről puskával és pisztollyal versengtek a felnőttek és az ifjúságiak.

Gond volt a fegyverekkel

– Nagyszerű országos bajnokságon vettünk részt, ifjúsági versenyzőink ismét kitettek magukért – kezdte lapunk tájékoztatását Veres Andrea, a klub ügyvezetője és edzője. – Pénteken az ifi puskás lányoknál sajnos betegség miatt nem tudtunk csapatot kiállítani.

– Szombaton a pisztolyé volt a főszerep, a sportpisztoly ifi fiúban Kiss Gergely László óriási egyéni csúcsot lőtt, így a dobogó második fokára állhatott fel. Tugya Zsombor végül egy körrel lemaradva a dobogóról a negyedik lett. A fiúcsapat remek teljesítménnyel bajnoki címet szerzett.

– A lányoknak sajnos nem volt ekkora szerencséje, folyamatosan fegyverakadályokkal kellett megküzdeniük. A csapat így is ezüstérmet szerzett. A szabadpisztolyos fiúknál Kiss Gergely László ismét egyéni csúcsot lőtt, így még egy ezüstéremmel gazdagodott, a csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel – így Veres Andrea.

Sportlövészet: országos bajnokság

A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület versenyzőinek eredményei.

Sportpisztoly. Fiúk: 2. Kiss Gergely László, 4. Tugya Zsombor, 5. Gavola Bence, 7. Torkos Zsolt. Csapatverseny: 1. Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület (Kiss, Tugya, Gavola)

Lányok: 10. Lénárt Eszter, 12. Benicsák Dorina, 13. Vajsz Emese. Csapatverseny: 2. Nyíregyházi PLE (Lénárt, Benicsák, Vajsz)

Szabadpisztoly. Fiúk. 2. Kiss Gergely László, 4. Gavola Bence, 6. Tugya Zsombor. Csapatverseny: 1. Nyíregyházi PLE (Kiss, Tugya, Gavola)

Puska Leány. Összetett: 8. Durucz Noémi. 60 m fekvő: 11. Katona Barbara, 13. Durucz Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában