Ralikrossz

2020.10.02. 10:33

Csucsunak fekszik a máriapócsi pálya

A SuperCars kategóriában élen álló pilóta elsősorban két riválisára fog figyelni.

Forrás: KM-archív/Mán László

A vírusjárvány miatt a tervezettnél kevesebb fordulóból áll a ralikrossz országos bajnokság. Így nem lesz eldobható futam, a zárást jelentő ötödik körnek a jövő hét végén a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. A Matador Ralikrossz Fesztiválon a SuperCars kategóriában régen látott nagy küzdelemre van kilátás. A bajnokságot Csucsu, azaz Lukács Kornél vezeti, a dobogóra esélyes riválisok mellett indulni fog a királykategóriában ifjabb Kiss László és Luigi is.

Csucsu az idén a hazai versenypályákon két vasat tart a tűzben.

A jövő hét végén a raliban is lesz verseny, ám ő a ralikrosszt választotta.

– A döntés egyszerű volt, hiszen ralikrosszban nagy esélyem van egy remek eredményre – kezdte érdeklődésünkre Csucsu, aki augusztusban megnyerte a máriapócsi versenyt, a bajnokság második futamát. – Nincs eldobás, így ez a verseny fog dönteni. Nagyon fontos lesz az előfutamokban is jól teljesíteni. Bízom benne, hogy a legutóbbi máriapócsi eredményhez hasonlót sikerül majd elérnem, mert nagyon fekszik nekem a RabócsiRing.

– Az eddigi versenyek selejtezőin voltak problémáink az autóval, bízom benne, hogy ezeket most sikerül majd kiküszöbölni. Akkor úgy vélem, nincs mitől tartani.

Bajnokként szeretne távozni

– Természetesen mint mindig, most is szeretnék az élen zárni – folytatta Csucsu. – Reálisan még hárman szállhatunk harcba a bajnoki címért, mellettem a pontversenyben mögöttem álló Mózer Márk és Vass Zoli. Igazából nem is nagyon foglalkoztat a verseny végeredménye, elsősorban kettőjüket fogom figyelemmel kísérni. A helyezés nem számít, a lényeg, hogy előttük végezzek – vélekedik a pilóta.

Csucsu nem tervezett tesztelést a verseny előtt, a tervek szerint jövő pénteken érkezik majd Máriapócsra, hogy aztán vasárnap este bajnokként indulhasson haza.

No meg hogy újabb pozitív élményekkel térhessen majd vissza novemberben a ralibajnokság záróversenyére, aminek Nyíregyháza a központja, és Európa-bajnoki futam is lesz.

ML


Ralikrossz

Országos bajnokság, a SuperCars állása

1. Csucsu (Citroen DS3) 91

2. Mózer Márk (Skoda Fabia) 82

3. Vass Zoltán (Audi A1) 80

4. Harsányi Zoltán (Mitsubishi) 73

5. Kárai Tamás (Audi A 1) 72

6. Mózer Attila (Peugeot 208) 70

7. Benyó Máté (Mitsubishi) 52

8. Kotán Péter (Ford Escort) 46

9. Bakonyi Csaba (VW Polo) 36

10.Vass Csaba (Skoda Fabia) 30

11. Alois Höller (Ford Fiesta) 25

12. Vörös László (Mitsubishi) 20

13. Marek Joura (cseh, Mitsubishi) 16

14. Matthias Schörgenhofer

(osztrák, VW Golf) 14

15. Roland Rohrer (osztrák, Mitsubishi) 8

16. Tristan Ekker (osztrák, VW Polo) 80

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában