szparika

2020.10.18. 16:35

Elodázott kétgólós előny

A Szpari vezetett Tatabányán, végül a vendéglátó Budaörs nyert

20200830 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC NBII labdarúgó mérkőzés. képen: KALOCSAI LÁSZLÓ #74

Fotó: Pusztai Sándor

Ez bizony nehéznek ígérkezett. A Szpari vasárnap Tatabányán annak a Budaörsnek volt a vendége, amely a második vonalbeli focibajnokság egyik meglepetés csapata. A találkozót a második helyről várták a budaörsiek és a legutóbbi három bajnokijukon gólt sem kaptak. A nyíregyháziak ötödikként várták a meccset, amelyet így nyugodtan nevezhetünk rangadónak.

A nagy iram jelezte a mérkőzés elejét, a budaörsiek inkább a széleken kisérleteztek, ám a beadások pontatlanok volt. Aztán átvette az irányítást a Szpari, olyannyira, hogy Ötvös Bence egy szép emeléssel vezetéshez is juttatta a csapatot. Mintha megzavarodtak volna a budaörsiek, mert sokat hibáztak, a Spartaus pedig Kalocsai László révén az egyik lehetőséggel élve növelt az előnyét.

Szünetben bizonyára nagy fejmosást kaptak a budaörsiek, Márkus Tibor két cserével próbált változtatni, mégpedig sikerrel. Negyedóra elteltével előbb szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek a budaörsiek. Közben Gálhidi György is váltott, a játék pedig izgalmas volt. A nagy küzdelemből a hajrá kezdetén ismét a vendéglátók jöttek ki jobban és fordítottak az eredményen.

Az első félidő játéka és eredmény önmagáért beszél. Sajnos szünet után rákapcsoltak a vendéglátók és bizonyságot tettek arról, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén. A Szpari nem játszott rosszul, de a hibák három pontba kerültek.

Budaörs-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (0-2)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző, v.: Rúsz (Mohos, Király)

Budaörs: Kovács – Kékesi, Gyurácz, Fényes (Petró, a szünetben) – Menyhárt, Zeke, Molnár Cs.(Petneházi, a szünetben), Halmai, Sajbán Miklós – Zsidai (Horváth E. 76.),, Horváth R. (Pethő 59.) Vezetőedző: Márkus Tibor

yíregyháza Spartacus: Fejér – Papp, Fodor, Papucsek, Jánvári – Farkas, – Kalocsai, Ötvös, Kovácsréti (Kártik, 59.), Györgyi (Gyurján, 72.) – Hornyák

Gól: Gyurácz (61.), Petró (65.), Halmai (80.), illetve Ötvös (30.), Kalocsai (42.)

30. perc: Az egyedül hagyott Ötvös kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd átemelte azt a kilépő Kovácson.

42. perc: Kalocsai László tört be balról a tizenhatoson belülre, senki sem érte utol, így nyugodtan kilőhette a bal alsót, 0-2.

61. perc: Sajbán Miklós előreívelt labdáját Gyurácz András fejelte a jobb alsóba a vendégvédők között.

65. perc: Petró Balázs gondolt egy nagyot és 25-ről még nagyobb gólt ragasztott a jobb felsőbe. Fejérnek esélye sem volt a nagyszerű lövéssel szemben, 2:2.

80. perc: Halmai Ádám kapott remek labdát középen, lefutotta a védőket majd a jobb alsóba lőtt, 3:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában