Szpari

2020.10.03. 08:36

Ismerősök a vasi vendégeknél

A Szparinak előrébb kell lépnie labdabirtoklásban, a támadójáték hatékonyságában.

Gyurján Bence focizott a Haliban

Fotó: Mán László

Vasárnap ismét hazai pályán játszik a Szpari. A másodosztályú focibajnokság tizenegyedik körében az egykoron jóval szebb napokat látott Haladás lesz a vendég. A piros-kékek a Szentlőrinc elleni idegenbeli sikert követően várják a meccset, a Haladás viszont otthonában kapott ki a Dorogtól.

Feltérképezték az ellenfelet

A két csapat az előző bajnokságban csak egyszer találkozott, a szombathelyi meccset a Spartacus nyerte 3–1-re. A vasiak jelenlegi vezetőedzője nem más, mint Mátyus János, aki korábban a Spartacus kispadján is ült.

Exszparista focistákból is lesz bőven, így Predrag Bosnjak, Farkas Balázs, Holdampf Gergő, Csilus Tamás és Tóth Barna. A Szpariban is van korábbi vasi játékos, így Jánvári Gábor és Gyurján Bence.

– Úgy vélem, elég alaposan feltérképeztük a szombathelyieket – indította a beszélgetést Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Videón néztük meccseiket, illetve ifjabb Sándor István játékosmegfigyelőnk személyesen volt ott egy találkozójukon, amelyről hasznos információkat osztott meg velünk. Jó csapat, jó játékosokkal.

Edzésen már jól megy

– Az utóbbi hetekben az edzéseken jól mennek a fiúk, sajnos ez a bajnokikon nem mindig köszönt vissza. Remélem, most így lesz, és az eredményes játék jó focival párosul. A labdabirtoklásban kell előrelépni, miként a támadójáték hatékonyságában. Bízom benne, hogy vasárnap így lesz, és győzelemmel örvendeztetjük meg lelkes szurkolóinkat – így Gálhidi György.

Remélhetőleg a szombati edzésen nem történik semmi rossz, így vasárnap a legjobb összeállításban léphet pályára az együttes.

Labdarúgás: NB II., 11. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Haladás. Városi Stadion, 17., v.: Horváth (Baghy, Belicza). Spartacus. Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Papucsek, Jánvári – Papp. – Hamed, Ötvös, Kártik , Kalocsai – Hornyák.

További mérkőzések: Soroksár–DVSC, Dorog–Budaörs, DEAC–Békéscsaba (15), Pécs–Siófok, Kaposvár–Szolnok, Ajka–­Gyirmót, Vasas–Szeged, Kazincbarcika–Csákvár, Győr–Szentlőrinc (17)

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában