Asztalitenisz

2020.10.06. 08:14

Meglepték mesterüket

Laskai Írisz parádés formában játszott a Kiskunmajsa ellen.

Adamik Csenge, Laskai Írisz, Tarsoly Zsófia és Fülöp Szilvia

Forrás: Szakosztály

Az elmúlt hétvégén Orosháza adott otthont a női Extraliga 4., 5. és 6. fordulójának. A Békés megyei városban a NAC Nyíregyháza három mérkőzésen is asztalhoz állt.

Szombaton délelőtt a Kiskunmajsa volt az ellenfelük. A találkozón a pazar formában játszó Laskai Írisz mind a három egyéni mérkőzést megnyerte, és Fülöp Szilvia is szép győzelmet aratott Tanács Nóra ellen.

– Kellemes meglepetést szereztek a lányok, nem számítottunk erre a sikerre, Laskai Írisz azonban remek napot fogott ki, valamint nagy lökést adott a csapatnak, hogy sikerült megnyernünk az első páros mérkőzést – értékelte a találkozót Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.

A Szekszárddal nem bírtak

A délutáni mérkőzésen a három külföldivel felálló Nagykanizsa volt az ellenfele a nyíregyházi lányoknak.

– Az első páros mérkőzésen már 2:0-ra vezettünk, onnan veszítettük el a mérkőzést, aztán Írisz szoros csatában legyőzte azt a Tominjak Radmilát, akit meghívtak az ifjúsági Európa Top 12 versenyre. Másik győzelmünket Adamik Csenge aratta, ő Mátrai Alexandrát múlta felül. Szorosabban is alakulhatott volna a mérkőzés, ha szerencsésebbek vagyunk, döntetlen is lehetett volna – fogalmazott a nyíregyháziak edzője.

Másnap a Szekszárdtól simán kikaptak a lányok.

– Ezen a meccsen csak momentumaink voltak a külföldiekkel és a magyar válogatott Harasztovics Fannival felálló szekszárdiak ellen. Az őszi szezont végül a hatodik helyen zártuk, amelyet jelen helyzetünkben nagyon jó eredménynek tartok – zárta Dorogi János.

Asztalitenisz

Női Extraliga

Kiskunmajsa–NAC Nyíregyháza 3:6

Győztek: Laskai 3, Fülöp, Adamik és a Laskai, Adamik páros.

NAC Nyíregyháza–Nagykanizsa I. 2:6

Gy.: Laskai, Adamik.

NAC Nyíregyháza–Szekszárdi AC I. 0:6

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában