tenisz

2020.10.02. 13:47

Marci ismét sakkozni szeretne

Fucsovicsnak pénteken párosban nem sikerült továbbjutnia.

Pénteken délelőtt párosban voltunk érdekeltek a Roland Garroson. Az egyesben remeklő Fucsovics Márton az angol Cameron Norrie-val lépett pályára a francia Jérémy Chardie, Fabrice Martin duó ellen. Az első szett a remek adogatójátékokról szólt, a rövidítésben a franciák háromszor elvették Marciék adogatásait és ez döntőnek bizonyult. A folytatásban a franciák azonnal brékeltek, majd lendületben maradva biztosan nyerték a szettet és hatvanhat perc alatt a meccset (7:6, 6:2).

Marcira szombaton újabb nagy próbatétel vár, hiszen a férfi egyes főtábláján már a tizenhat közé jutás a tét. Az ellenfél az a brazil Thiago Monteiró (81.) lesz. Marci tavaly Münchenben már ,megmérkőzött a dél-amerikaival és nyert 2:1-re.

Nagyon-nagyon nehéz mérkőzésre számítok

– nyilatkozta az nso.hu-nak szombati találkozóról Fucsovics Márton. – Neki is óriási lehetőséget jelent, hogy bejuthat egy Grand Slam-torna negyedik fordulójába. Jól ismerem, remek tenyeresei, nagy pörgetései vannak, kiválóan mozog salakon. Kicsit megint úgy készülök majd, mint Ramos ellen: sakkozva, okosan kell játszani!

Miként az tudott, az eredetileg a hagyományoknak megfelelően májusra tervezett francia nyílt nemzetközi bajnokságot a pandémia miatt kellett szokatlan időpontra, az ősz kezdetére áttenni. A játékosok sokat is panaszkodnak a hűvös időre, az esőre, a csúszós pályára és az új labdákra.

– Így van, teljesen mások a körülmények, mint májusban: eső, szél, hideg… – erősítette meg mindezt Marci. – De azt hiszem, két győztes meccs után nem panaszkodhatok! Sőt, azt is mondhatom, jobban fekszik nekem ez az új Garros, nem olyan csúszós és gyors a salak, nem jönnek ki annyira a tipikus salakos pörgetések, mint a száraz pályán, az én lapos ütéseim, nagy tenyereseim viszont működnek.

Reméljük szombaton is így lesz és várhatjuk majd Marci negyedik főtáblás meccsét.

Ami az elmúlt két évben világbajnok Babost Tímea, Kristina Mladenovics magyar, francia duót illeti, a legjobb a 32 között a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőssel találkozik szintén szombaton.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában