tenisz

2020.10.05. 15:13

Véget ért Marci menetelése

A bravúros sorozatnak majd négy órás meccsen vetett véget az orosz Rubljev

A magyar teniszező négy-öt játék után felvette a ritmust a Monteiro elleni meccsen, és végül biztosan nyert, így várhatja a hétfői, Rubljov elleni találkozót

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Felhős időre ébredtek hétfőn Párizsban. Az őszies hűvösben indult a Roland Garosson a Suzanne Lenglen stadionba Fucsovics Márton. A világranglistán 63. magyar teniszező a legjobb nyolc közé jutásért a tizenharmadik kiemelt orosz Andrej Rubljev (12.) várt.

Korábban kétszer meccseltek, mindkétszer Fucsovics nyert, ami előjelnek biztató volt. A pénzfeldobást Marci, akit az egyik szakíró vasemberek nevezett (The Ironman Of Tennis) nyerte és a fogadást választotta. Jól tette, mert egyből brékelt is. Aztán hozták az adogatásaikat a felek, mígnem jött a hatodik játék. Az orosznál volt előny, amikor Marci ütését outnak mondták. A magyar teniszező jelezte, hogy korábban ellenfelének volt egy széles ütése. Erre a mérkőzésvezető leszállt a székéből, vizsgálódás után jónak ítélte az ütést. A közjáték után a második bréklabdát kihasználta Rubljev és egyenlített (3:3).

Nem sokáig örülhetett, mert Fucsovics azonnal visszabrékelt a babonás hetedik játékban. Utána hozta a sajátját, ugyanígy tett az orosz is. Marci a játszmáért adogathatott, ám ellenfele játék nagyot javult és brékelt, ezzel egalizált (5:5). Sőt a harmadik lávgémmel már nála volt az előny (5:6), így Marcinak a rövidítés lehetőségéért kellett adogatnia. Szerencsére tette ezt sikerrel, így jött a rövidítés. Ezt az orosz kezdte jobban (0-1, 1-3) utána viszont beindult Marci és 7-4-re nyerve hozta az 1 óra 3 perces játszmát.

A második szett harmadik játékában a szemerkélő esőben Marci is lávgémelt és egyre magabiztosabban játszott. A negyedik, hosszú labdameneteket hozó játékot brékpontról nyerte így meglépett 4:1-re. Nehezen akart magát megadni Rubljev, hozta két játékát, sőt kétszer brékelve (5:6) ő adogathatott a szettért. Tette ezt sikerrel így 1 óra 2 perc alatt egyenlített.

Jöhetett a harmadik felvonás, ebben egy ideig Marcinak állt a zászló, hiszen brékelt és 3:1-re vezetett. Aztán az orosz vette el háromszor Marci adogatásait – közben egyszer ő is elveszítette -és egy ásszal fejezte be a szettet, amelyet 47 perc alatt nyert 6:4-re.

Különleges volt a negyedik szett, hiszen úgy jutottak el rövidítésig a felek, hogy mindketten hozták az adogatójátékát. Aztán a nagy lehetőség 5:4-nél adódott Marcinak ám három játszmalabdát is hárított Rubljev, így aztán jöhetett a rövidítés. Ebben jobban összpontosított az orosz teniszező, meglépett majd a második meccslabdát értékesítve a rövidítést 7-3-ra, a szettet 1 óra 1 perc alatt, a meccset 3 óra 57 perc alatt nyerte és jutott a legjobb nyolc közé.


Roland Garros, Párizs (35 025 914 euró, salak)

Nyolcaddöntő

Andrej Rubljov (orosz, 13.)–Fucsovics Márton 6:7 (4–7), 7:5, 6:4, 7:6 (7–3)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában