Nyíregyháza

2020.11.10. 09:34

A legjobb volt, mégsem Európa-bajnok

Kiss Norbertnek és a Révész Truck Racing Team kamionjának nagy sikere volt, érezte a közönség szeretetét.

Kiss Norbert a közönség nagy örömére hazai pályán is megmutathatta, hogy mire képes a csodakamion és persze ő is

Fotó: Pusztai Sándor

Látványos bemutatókat tartott csodakamionjával Kiss Norbert. A nyíregyházi Révész Truck Racing Team színeiben versenyző kétszeres Európa-bajnok a Rally Hungary betétszámaként pénteken a RabócsiRingen, vasárnap a nyíregyházi belvárosban forgatta meg kamionját. A pilóta lapunknak elmondta, hogy végre hazai pályán érezhette a közönség szeretetét, és szomorú, mert az Európa-bajnokságot lefújták, és nem hirdetnek eredményt.

Az elmúlt hétvégén ugyan a rali volt reflektorfényben, de ennek néhány fénycsóvája Kiss Norbertet is megvilágította. A kétszeres kamionos Európa-bajnok az idei sorozatot a nyíregyházi Révész Truck Racing Team színeiben kezdte, és testközelből nagyon sokan csak most láthatták a csodakamiont és a pilótáját. A Rally Hungary betétszámaiként előbb pénteken a RabócsiRingen bemutatózott, vasárnap délelőtt pedig a belvárosi gyorson, a volt Nyírfa előtt füstöltette a gumit, fegyelmezte a több száz lóerős gépet. A nézők nagy örömére és elismerésére.

Nagyon élveztem, hogy végre Nyíregyházán és környékén, úgymond hazai pályán részt vehettünk a rangos Rally Hungary rendezvényein

– kezdte lapunk megkeresésére Kiss Norbert. – Ezért köszönet járt a meghívóinknak. A RabócsiRingen és a belvárosban is igyekeztünk megmutatni, hogy mit tud a kamion. Aki kíváncsi volt arra, hogy milyen közelről egy ilyen versenykamion, az most láthatta. Nagy köszönet azoknak, akik erre kíváncsiak voltak, és jólesett a szurkolás, érezni a közönség szeretetét. Nagyon jó volt.

Hétből négyet megnyert

Ezek mind pozitív élmények voltak Kiss Norbertnek és a Révész TRT tagjainak is. A Kossuth téren kiállított kamiont nagyon sokan csodálták meg, és sokan gratuláltak Norbinak. Ez az érem szebbik oldala. A csúnyábbik az, hogy az európai szövetség úgy döntött: a kamionos Európa-bajnokság utolsó fordulója elmarad, a két verseny alapján pedig nem hirdetnek végeredményt. Ami azért érthetetlen, mert a rali is Eb-futam volt sokkal több versenyzővel, nagyon sok nézővel. A Forma–1 zárt kapuk mögött megy tovább, egy kamionos versenyt bizonyára meg lehetett volna biztonságosan rendezni.

A csehországi és hungaro­ringi versenyeken a hét futamból négyet nyert meg Kiss Norbert, és az összetettben az élen állt. A pályán hiába volt a legjobb, mégsem hirdették ki Európa-bajnoknak, immáron harmadszor.

Köszönet a tulajdonosnak

– Természetesen nagyon sajnálom, hogy elmaradt az olaszországi futam, és emiatt nem is hirdetnek végeredményt – válaszolta a felvetésre Kiss Norbert.

– Nyilván megvannak az okai, a nézők elmaradása miatt bizonyára anyagilag nem működne a sorozat. Vannak szakágak, ahol meg tudják oldani, hogy valamilyen szinten rentábilisak legyenek a versenyek. Sajnos, a kamionos Eb-n ez nem sikerült.

– Azért is sajnálom, mert nagyon sok munkát és pénzt raktunk bele az új kamionba, a csapatba. Mindenki nagyon odatette magát, nagyon köszönöm a munkát, a befektetett energiát. Minden nagyon jól működött, az eredmények is jöttek.

Megérdemelte volna a Révész Truck Racing Team, hogy már az első évben meglegyen az Európa-bajnoki cím.

– Még egyszer nagyon sajnálom, hogy így történt, de a világban most sokkal nagyobb bajok is vannak ennél. Attól pedig nagyobb gondunk sohase legyen, hogy mi vagyunk a legjobbak, de az most nem jár hivatalos elismeréssel. Remélem, így is elégedett a tulajdonosunk, Révész Bálint, akinek nagyon sokat köszönhetünk. Bízom benne, hogy jövőre majd véghez vihetjük azt, amit terveztünk – így Norbi.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában