Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.11. 20:00

A megyei foci kívánságműsor, a csapatok zöme nem akar játszani

A Nyíregyházi Sportcentrumnál nincs jelentős változás, a sényői focisták folytatják a szezont.

Forrás: illusztráció / KM-archív

Kedden még sok minden kérdéses volt, aztán az este a Magyar Közlönyben közzétett intézkedések után már sokkal tisztábban lehetett látni, hogy mi az, amit lehet, és mi az, amit nem. Elsőként Kőhalmi Richárdot, a megye legnagyobb sportegyesülete, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjét kérdeztük.

Jön az úszók bajnoksága

– Summázva azt mondhatom, hogy a sportcentrum életében semmi sem változott jelentősen – kezdte Kőhalmi Richárd. – Ami fontos, hogy azoknál a szakszövetségeknél, amelyeknél rendben folytatódnak a bajnokságok, csak zárt kapuk mögött lehet mérkőzéseket rendezni. Ez nálunk érinti a röplabdát, a kosárlabdát és a kézilabdát. Edzeni csak azoknak lehet, akik versenyengedéllyel rendelkeznek és versenyrendszerben sportolnak. Ez vonatozik az utánpótláskorúakra is. Akik eddig edzhettek, továbbra is megtehetik, nincs változás

– A próbaüzem alatt lévő városi uszodában is ez a helyzet, az úszóink közül sokan a hétvégi serdülő- és ifibajnokságra készülnek. Ugyancsak tréningezhetnek és mérkőzhetnek az Aqua SE korosztályos vízilabdázói.

– Az viszont változás, hogy a jégkorongozók gyakorolhatnak és mérkőzhetnek, ám a jégpálya a közönség számára zárva van. A jeget a versenyszerű sportolásra előkészítettük, napi rendszerességgel használhatják a jégkorongozók – így Kőhalmi Richárd.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerdán a hivatalos honlapján jelezte, az amatőr bajnokságok nézők nélkül folytatódhatnak, ugyanakkor az NB III.-nál alacsonyabb osztályokban a csapatok „önkéntesen” dönthetnek arról, hogy játszanak-e. „Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy csapat nem tud vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve” – olvasható az mlsz. hu-n.

Megkérdezték a csapatokat

– Természetesen megvan a véleményünk az egészről, de az előírásokat betartva fogunk edzeni és mérkőzést játszani – mondta el érdeklődésünkre Pehely Zoltán, az NB III.-as Sényő-Carnifex elnökségi tagja. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóságának kollégái az MLSZ előírásának megfelelően a labdarúgás és futsal szakágban is valamennyi egyesülettel felvették a kapcsolatot, és telefonon érdeklődtek az egyesületek vezetőinél, hogy mely csapatok szeretnének játszani az őszi idény hátralévő fordulóiban. Információnk szerint a megyei felnőtt labdarúgó-mérkőzések 95 százaléka elmarad.

KM


A kézilabda továbbra is pattoghat

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján szerdán megjelent közlemény szerint az országos bajnoki és kupasorozatok mellett a megyei bajnokságok küzdelmei is folytatódhatnak. A sportolók edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából a kijárási korlátozás időtartama alatt, este nyolc és reggel öt óra között is elhagyhatják otthonukat – igaz, ezt az ehhez szükséges dokumentummal igazolniuk kell. A szövetség közleménye azzal zárul, hogy folyamatosan követik a járványhelyzetet, és szükség esetén további döntéseket hoznak a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről. – A kormányrendelet szerint a versenyszerű sport folytatódhat amatőr és hivatásos szinten egyaránt, így a szabályozás alapján valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók – tájékoztatta lapunkat dr. Tordai Ilona, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában