Fatum-Nyíregyháza

2020.11.26. 07:58

Az elején izgult, aztán belejött

Inneh-Varga Eliza új poszton játszott a Kaposvár ellen.

Mint ismert, a Fatum-Nyíregyháza múlt szombaton kalandos másfél nap után, igencsak megfogyatkozott kerettel lépett pályára Kaposváron, és verte meg riválisát 3:0-ra. A nyíregyházi gárda négy játékosának lett pozitív a koronavírustesztje, pedig a klub tavaly tavasz óta odafigyel sportolóira és igyekezett elkerülni, hogy a vírus „bekerüljön” a csapatba.

A baj persze így sem volt elkerülhető, szinte biztos volt, hogy előbb-utóbb a Fatumnak is meg kell küzdenie a vírussal. A csapat kálváriája múlt hét végén kezdődött. A pozitív tesztek után a bevethető nyolc játékos és a szakmai stáb elutazott Budapestre, ott további teszt várt a társaságra, majd csak a mérkőzés napjának délelőttjén derült ki, hogy valóban pályára léphet az együttes.

– Amikor meglettek az első teszteredmények, egy picit megijedtünk, és felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogyan lesz tovább egy ilyen fontos mérkőzés előtt, de persze mindenkinek ugyanaz volt a célja, és így nem kellett motiválni senkit sem – emlékezett vissza Inneh-Varga Eliza, a Fatum-Nyíregyháza 20 éves játékosa.

Segítettek a társak

Eliza duplán különleges helyzetbe került, ugyanis a keretben Pintér Andrea maradt az egyetlen center, így neki is ezen a poszton kellett játszania.

– Legutóbb tizenöt évesen, még utánpótláscsapatban játszottam centert – beszélt a szituációról az eredendően feladó átlóként röplabdázó játékos. – Nagyon nehéznek tartottam, bár szélen támadtam, ami a megszokott pozícióm, ott már azért otthonosan mozogtam. Centerben mindenre figyelni kell és legtöbbször a játékos mögött történnek az események, míg szélről be lehet látni a pályát egy védekezés után. Centerben erre annyira nincs lehetőség, és ez sokat nehezített a feladaton. Eléggé izgultam a mérkőzés elején, de a lányok nagyon sokat segítettek, és az első játszma közepére már sikerült elengednem az izgalmakat.

Elizának lesz ideje gyakorolni az új pozícióval járó feladatokat, hiszen a Fatum-Nyíregyháza legközelebb december 5-én, azt követően 13-án lép pályára az Extraligában.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában