NB III

2020.11.01. 16:10

Döntetlen az NB III.-as megyei rangadón

Helyzetek voltak, gól nem született a Sényő és a Kisvárda II. összecsapásán.

Forrás: Pusztai Sándor/KM-archív

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 16. forduló

Sényő-Carnifex FC-Kisvárda II. 0-0

Sényő, 250 néző, v.: Molnár R.

Sényő: Gagyi – Hadházi, Fenyőfalvi (Fabu), Szokol, Boros, Farkas, Lizák, Schmidt, Páll, Kapacina V., Orosz (Klepács). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Kisvárda: Odincov – Vass, Czérna (Kiriukin), Sikorszki, Lakatos Cs., Baranyai, Szentes (Deniszjuk), Szőr, Himics, Mihalik (Honcsar), Jelena. Edző: Kocsis János.

Megyei rangadó az NB III. Keleti csoportjában. A Sényő és a Kisvárda II. összecsapására nem túlzás rásütni a rangadó jelzőt, hiszen mindkét gárda sorozatban játszott két döntetlen és három győzelem után várta a találkozót.

A Sényő indította kezdeményezőbben a meccset, de az immáron Kocsis János irányította Várda nagyon szervezetten védekezett, letámadásaival olykor meg is zavarta a hazaiakat. A 10. percben Gagyi Sándor kapus számolta el magát és 18 méterre kijőve alászaladt a labdának, az üres kaput megcélzó Jelena Richárdot a lövés pillanatában szerelte. A következő tíz percben inkább a vendégek irányították a játékot, de nagy helyzetig nem jutottak ekkor, majd ismét a Sényő percei következtek: előbb Szokol Zsolt fejelt mellé jó helyzetből, majd Kapacina Valer szöglete csattant a lécen. Utóbbi a 27. percben fejjel veszélyeztetett, de hiába érkezett középen üresen, nem jól találta el a labdát. Ugyanezt igaz Vaszil Himicsre is, aki a hasonlóan jó helyzetben vétette el a kaput. Ha már rossz fejesek, egy szöglet után Hadházi Dávid is mellé bólintott, amit Jelena kishíján megbüntetett fél perccel később, de centikkel fölé szállt a lövése.

A legnagyobb lehetőségek még hátravoltak: előbb Páll Zsombor lekészítéséből a nagyon aktívan futballozó Schmidt Péter lőtt 12 méterről, de Artem Odincov nagy bravúrral védett, a másik oldalon pedig Jelen a kapuba fejelt, ám lesről.

A második félidő első, igazán nagy helyzete Boros Dávid előtt adódhatott volna, ám hiába tört egy az egyben a kapura, a játékvezető nem alkalmazta az előnyszabályt, helyette visszafújta a néhány másodperccel korábbi szabálytalanságot. Két perccel később Lizák lőtt nem sokkal mellé, a Sényő pedig egyre inkább nyomott, miközben a Várda kontrái is veszélyt hordoztak magukban. Az újabb nagy momentum a vendégeké volt: Czérna Erik a nehezét megoldotta, szép szólója során három védő mellett is elvitte a labdát, de jó helyzetből fölé lőtt. A hajrában a hazaiak is megszerezhették volna a győztes gólt, ám Fabu Márton lövése a kapufát találta telibe, így mindkét csapatnak be kellett érnie a döntetlennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában