válogatott

2020.11.12. 08:26

Érzik, jót akar a kapitány

Az Izlandnak gólt lövő nyíregyházi támadó szerint jó esélyünk van csütörtökön.

Rudolf Gergely (8) tudja, milyen gólt szerezni Izland ellen

Fotó: NS-archív

Rudolf Gergely igazi „északi specialistának” mondható, hiszen pályafutása során kétszer talált be Svédországnak, egyszer-egyszer Finnországnak és válogatottunk csütörtöki, Európa-bajnoki pótselejtezős ellenfelének, Izlandnak. Utóbbi mérkőzést 2011-ben játszották, az egykori, nyíregyházi támadó Hajnal Tamás kiugratását váltotta gólra.

Ma már gólt is nehéz szerezni

– Nemrég néztem vissza azt a mérkőzést, úgyhogy élénk emlékeim vannak róla – mondta el lapunknak Rudolf Gergely.

Az az izlandi csapat akkor még nem volt egy világverő válogatott, míg a mi keretünk tele volt rutinos futballistákkal, olyanokkal, akik nem csupán tagjai voltak külföldi klubnak, hanem játszottak is.

– Annak a korosztálynak a játékosai nagyon jó összhangban voltak egymással, sajnos, nem sikerült kijutni nagy világeseményre, de jó csapatunk volt. Nem okoztak akadályt az olyan ellenfelek, mint az akkori Izland. Azóta sokat változott a játék, mindenki megtanult futballozni vagy legalább védekezni. Nemzetközi szinten nagyon nehéz gólt szerezni és győzelmet kiharcolni, mert masszívak a csapatok, a játék fizikai része dominál. Izland is ilyen együttes.

Azon a bizonyos, 2011-es felkészülési mérkőzésen nem volt olyan játékosa a magyar válogatottnak, aki jelenleg tagja a keretnek, az akkor még nagyon fiatal északi együttesben viszont Birkir Saevarsson, Birkir Bjarnason, Aron Gunnarsson és Jóhann Gudmundsson kezdőként, míg Alfred Finnbogason csereként lépett pályára.

Jó szemléletű a válogatott

– Győzelemre számítok – szögezte le a 28-szoros válogatott támadó, majd meg is indokolta a véleményét.

Nagyon tetszik a válogatottunk felfogása, Marco Rossi megtalálta a megfelelő embereket a taktikájához.

– Ki lehet emelni az oroszok elleni meccset, amikor a csapatunk három–nullás hátrányban sem adta fel, nem volt pánikhangulat és szemléletváltásra sem volt szükség, tudták a srácok, hogy mit kell tenniük. Átérzik, hogy a szövetségi kapitány jót akar, és ez meglátszik a pályán, mert a játékosok mindent megtesznek, ami nagyon szimpatikus. Ha a fiúk ugyanolyan szemléletben tudnak játszani, mint az oroszok vagy a bolgárok ellen, akkor nem lehet baj, akár több góllal is megverhetjük Izlandot.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában