Röplabda

2020.11.21. 21:18

Hét játékossal nyert rangadót a Fatum

A nyíregyházi együttest elérte a koronavírus, emiatt hiányos kerettel utazott Kaposvárra, de szettet sem veszített.

Röplabda: női Extraliga

Kaposvár–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-22, -15, -18)

Kaposvár, zárt kapus, v.: Adler, Tillmann.

Kaposvár: Djurics 6, Tálas, Matics 1, Bodovics 3, Helics 13, Kliszura 11. Csere: Szpin (liberó), Szűcs 2, Kump 1, Szedmák 2, Kalmár. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Nyíregyháza: Inneh-Varga 7, Francesco 3, Radosová 20, Pintér 9, Lacombe 6, Vaszileva 19. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A mérkőzés alakulása

1. játszma (25 perc): 1:2, 4:4, 7:6, 10:12, 11:14, 15:16, 18:22, 22:23.

2. játszma (23): 0:1, 4:1, 6:6, 8:10, 10:13, 11:13, 12:19, 14:21.

3. játszma (25): 1:8, 5:8, 6:13, 9:17, 11:20, 13:22, 18:23.

Mint azt korábban megírtuk, a Fatum-Nyíregyházát is elérte a koronavírus, ám mivel péntek reggeli állás szerint volt nyolc olyan játékosa, akikkel a magyar szabályt is teljesíteni tudja, hiányos kerettel elutazott Kaposvárra. A csapatot még pénteken is tesztelték, ezek eredménye szombat reggel lett meg és szerencsére az utazó keret, valamint a szakmai stáb minden tagjának negatív eredménye született, ezzel eldőlt, hogy Németh Szabolcs gárdája valóban pályára léphet a szombat esti rangadón.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Fatum nem áll ki a jövő szerdára kiírt, Micsanka Minszk elleni Cev-kupamérkőzésre, ezzel lényegében úgy esik ki a nemzetközi kupából, hogy el sem kezdte a sorozatot. A nyíregyháziak a nemzetközi szövetséget és az ellenfelet is tájékoztatták a döntésről, a szövetség jelezte, hogy a klubnak nem kell számítania semmilyen szankcióra emiatt.

De vissza a kaposvári meccsre! A Fatum kerete a négy hiányzó ellenére sem nézett ki rosszul, igaz, a variációs lehetőségek szűkültek: Pintér Andrea maradt az egyetlen center, így Inneh-Varga Eliza is ezen a poszton kapott lehetőséget.

A hazaiaknál Szara Kliszura és Adela Helics sorra szerezte a tiszta pontokat, de ez inkább az ő érdemük volt, mintsem a védelem hibája. A másik oldalon Ralitsa Vaszileva és Nikola Radosová tartotta a tempót a két szerb „bombázóval”, majd a védekezésben is feljebb kapcsolt a Nyíregyháza, amely számtalanszor blokkolt pontot érően. Ki kell emelni, hogy szinte az összes vendégpont saját erőből született, nem a kaposvári hibákból. A nyíregyháziak 18:22 után két ászt is benyeltek, és nyitást hibáztak, de maradt erő a befejezésre, így az első szettet ellopták.

A második játszmát jobban kezdték a somogyiak, de Lacombe Zsófiáék nagyon koncentráltan röplabdáztak. Vaszileva és Radosová továbbra is ponterős volt, folyamatosan megtalálták a blokk szélét. Egy-egy rossz nyitás becsúszott ugyan, de mezőnyjátékban szinte nem hibáztak Tóth Fruzsináék.

A kaposváriak önbizalma egyre jobban elment, tanácstalanul figyelték az eseményeket. A Fatum gyorsan játszott, Genesis Francesco jól osztogatta a labdákat, a nyíregyházi sánc átjátszhatatlan volt, a csapat a második játszma után megállíthatatlanul robogott a 3:0-s győzelem felé. Az utolsó játékrészben sem változott a játék képe, a záró pont stílszerűen egy Pintér-blokk volt. Óriási győzelmet aratott a Fatum-Nyíregyháza!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában