úszás

2020.11.10. 09:15

Nyolc bajnoki aranyat nyertek a Fókák

Az első helyek mellett egyéni csúcsokat is javítottak Hódmezővásárhelyen.

Hudáky Zoltán, Cserés Miklós és Cseh Imre eredményesen szerepelt Hódmezővásárhelyen

Fotó: fokak.hu

A megszokottól eltérően az idén egynapos megmérettetés keretében rendezték meg a szenior úszók fedett pályás országos bajnokságát.

Cseh Imre három aranya

A szűkített programú eseménynek a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont szombaton, a versenyen a Nyíregyházi Fókák Sportegyesületének három versenyzője vett részt.

Cserés Miklós máris a nyitószámban, 400 méter gyorson országos csúcsot döntött korosztályában, ezt követően pedig további két számban – 200 vegyes, 100 mell – zsebelt be első helyet, egyúttal a bajnoki címet. A 100 méteres gyors­úszásban a második helyen ért célba. A versenyző minden számában javította egyéni legjobbját.

Cseh Imre 50 és 100 méter mellen, valamint 50 méter pillangón tudhat magáénak újabb bajnoki címet, míg 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen a második helyet szerezte meg korcsoportjában. Három számában is új saját rekordot ért el.

November végén folytatják

Hudáky Zoltán két győzelemmel – 50 és 100 méter mell, előbbin egyéni legjobb idővel – gazdagította az aranyérmek és a bajnoki címek sorát, míg 50 méter gyorson a második helyezett lett korosztályában.

A nyíregyházi szenior úszókra a tervek szerint még egy verseny vár ebben az évben, november végén egy rövid pályás összecsapáson készülnek elindulni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában