Nyíregyháza

2020.11.05. 08:44

Rajtkészültségben a Rally Hungary

Csütörtökön pályabejárás, a maszk használatát és a távolságtartást is ellenőrizni fogják.

Fotó: Tamas Zajacz

Célegyenesében van a Rally Hungary Európa-bajnoki futam. A szervezés már az előző évben megkezdődött, ennek eredményeként népes és nívós lesz a pénteken kezdődő megmérettetés mezőnye.

– Minden a terveknek megfelelően megy, és természetesen várjuk azt, hogy elkezdődjön és sikeresen záruljon majd a verseny – mondta érdeklődésünkre Adamovits Márk, a verseny főszervezője.

Betartani az előírásokat

Miként az ismert, szerdától szigorítások léptek érvénybe, amelyek természetesen vonatkoznak a nyíregyházi központú versenyre is.

– Természetesen értesültünk a szigorításokról, és remélem, hogy ez nem fog problémát okozni. A Rabócsi­Ringen a szuperspeciálra eleve a befogadóképesség egyharmadával terveztünk, és csak 4500 belépőt adunk ki. A pályán vannak ülőhelyek, ezeknél az előírásoknak megfelelően mindenkinek ki kell hagynia két széket. Az állóhelyeken kötelező a távolságtartás és a maszkviselet. Ugyanez érvényes a belvárosi versenyre és a gyorsaságira, ott a helyi rendezőknek kell erre maximálisan ügyelniük, s figyelmeztetniük minden szurkolót a szabályokra, a maszk használatára és a távolságtartásra – így Adamovits Márk.

Hétvégi hegymenet

Csütörtökön pályabejáráson ismerhetik meg a gyorsaságikat a pilóták, pénteken a Kossuth téren lesz az ünnepélyes rajtceremónia, utána a ­RabócsiRingen a szuperspeciál. Szombaton és vasárnap aztán jöhet a hegymenet, szombaton a versenyzők a Zemplénbe költöznek, ahol négy, csaknem hatvan kilométer hosszú gyorsasági szakaszt kell kétszer teljesíteniük Újhuta és Disznókő között.

Vasárnap előbb három szakasz vár a pilótákra az Erdőbénye és Újhuta közötti 32 kilométeren, majd Nyíregyházán a belvárosi gyorsasági szakaszt kell teljesíteni.

Ezen a szurkolóknak látványos nézői pontokat jelöltek ki a szervezők, ahonnan biztonságosan lehet figyelni majd a száguldó autókat. Természetesen a fentebb említett távolságtartást és maszkhasználatot szigorúan betartva. A tavalyi győztes, Turán Frigyes szerint a kontinensbajnokság idei magyarországi versenyén is nagy küzdelem várható, de nemcsak az Eb, hanem az országos bajnokság mezőnyében is. A Shell Helix Ultra versenyzőpárosának pilótatagja az M4 Sport Sporthíradó című műsorában hétfőn azt mondta, az ob összetett pontversenyének jelenlegi első négy helyezettje közül bármelyik esélyes a végső sikerre.

– A Rally Hungary pénteki és szombati napja az ob, a vasárnapi gyorsasági szakaszok pedig már csak az Eb-pontverseny tekintetében számítanak – hangsúlyozta Turán Frigyes, aki úgy vélte, a tavaly Nyíregyházán aratott sikerük Bagaméri László navigátorral közös pályafutásuknak a legnagyobb eredménye.

Defektmentesen

Turán szerint az Eb mezőnye tele van kiváló párosokkal, amiknek nem gond a lehető legjobban felkészülni a versenyre, és várhatóan végig nagyon gyorsak lesznek. – Tavaly nekünk sokat segített, hogy nem kaptunk defektet, ellentétben az ellenfeleink többségével, most viszont az jelenti majd az egyik legnagyobb kihívást, hogy nagyon koncentrálunk a magyar bajnoki összetettre, de közben az Eb-értékelésben is szeretnénk versenyképesek lenni – jelentette ki a pilóta.

KM, MTI


Rendőrségi közlemény

November 5-én 19 óra és 22 óra között a pályabejárás, valamint a verseny napján, 2020. november 8-án 7 óra és 15 óra között Nyíregyháza belvárosát lezárják: a Bocskai utca az Inczédy sortól, a Hunyadi út a Vay Ádám körúttól, valamint a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér sem lesz járható.

Nyíregyháza belvárosában rendőri forgalomirányítás mellett halad majd a forgalom, ezért fokozott körültekintéssel közlekedjenek! Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a verseny útvonalára a futam ideje alatt senki sem engedhető be, de a környező utcákba a rendőr vagy a biztosító személyzet tagja – a lakcímkártya bemutatása ellenében – az ott lakókat, valamint az oda érkezőket indokolt esetben beengedi.

Kérjük, hogy a verseny napján 7 óra és 15 óra között a belvárost kizárólag gyalogosan közelítsék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában