röplabda

2020.11.13. 08:08

Segíthetnek egymásnak

Tóth Fruzsina és a szövetségi kapitány is profitálhat a válogatottnál végzett közös munkából.

Tóth Fruzsinára az új kapitány is számít

Fotó: Pusztai Sándor

Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya a napokban kihirdette az első, 26 fős keretét, amiben ott van többek között Szakmáry Gréta és Szabó Lili is. Nem meglepetés, hogy a Fatum-Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina is bekerült, elvégre a 20 éves játékos nem először öltheti majd magára a címeres mezt, egyébiránt a 2019-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon is ott volt. Januárban is az lesz a célja a mieinknek, hogy kvalifikálják magukat a kontinensviadalra.

Kíváncsi az edzésekre

– Az első fontos cél mindannyiunk számára az Európa-bajnoki selejtező – olvashatóak Jakub Gluszak szavai a szövetség honlapján. – A keretbe meghívott játékosokkal külön beszéltem, azért ők vannak ott, mert mindannyian ott akartak lenni. Ez számomra nagyon fontos, olyan röplabdázókkal szeretek együtt dolgozni, akik számára megtiszteltetés, hogy képviselhetik az országot.

– Örültem neki nagyon, hogy meghívót kaptam – mondta el lapunknak Tóth Fruzsina. – Ebben a helyzetben nehéz előre tervezni, nem lehet tudni, hogy lehetnek-e egyáltalán válogatott mérkőzések, mindenesetre én szívesen elfogadtam a meghívást. Kíváncsian várom, hogy milyenek lesznek az edzések az új kapitánnyal, és hogy milyen csapatot állít össze.

Karácsony a válogatottal

– Engem is felhívott a szövetségi kapitány, mielőtt megkaptam a hivatalos meghívót.

Elmondta, szeretné, hogy vállaljam, mert szüksége van rám, jó játékosnak tart és hozzátette, hogy szerinte ő is tud nekem mutatni egy-két technikai és taktikai apróságot, amivel jobbá válhatok

– tette hozzá a nyíregyházi játékos.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a válogatott december 25-én Budapesten találkozik, majd másnap meg is kezdi a munkát. A mieink Dániával, Franciaországgal és Izraellel kerültek egy selejtezős csoportba.

Az első tornát január 7–10. között rendezik Franciaországban, a másodikat 14–17. között tartják meg, a tervek szerint Szombathelyen. A kvartett első két csapata kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában