kispályás foci

2020.11.04. 07:58

Teremben folytatják a kispályás alakulatok

Tíz csoportban száztíz csapat küzdött meg a helyezésekért.

A Real-Ta-Te nyerte a Szuperkupát

Fotó: sportcentrum

Az elmúlt héten a Szuperkupa-döntővel ért véget a Decathlon–Konyha Möbel Kft.–Nyíregyházi Sportcentrum városi kispályás labdarúgó-bajnokság.

– A koronavírus-járvány miatt a tavaszi idény többszöri próbálkozás után elmaradt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a tavaszi fordulót ősszel rendezzük meg, ezzel közel öt évtized után át is alakítottuk a bajnokság lebonyolítási rendszerét. Ezentúl a jövőben tavaszi, őszi rendszerben játszanak majd a csapatok – mondta Dajka László főszervező.

Tíz csoportban száztíz csapat több mint hétszáz mérkőzésen döntötte el a végső helyezések sorrendjét.

– Az eddigi legsportszerűbb bajnokságot tudjuk magunk mögött, komoly sérülés nem történt, és a játékvezetők mindössze nyolc játékost állítottak ki az egész idény alatt. Egy csapatot azonban súlyos sportszerűtlenség miatt ki kellett zárnunk, ez egy kicsit beárnyékolja az előbb elmondottakat – öszegzett a főszervező.

A Real-Ta-Te diadala

– Végig kiélezett küzdelemben, az utolsó pillanatokban dőltek el a csoportok végső sorrendjei. Büszkeséggel tölt el, hogy az országban bármerre járnak tornákon csapataink, rendre trófeákkal, érmekkel térnek haza. Külön köszönettel tartozunk a NyírVV Nonprofit Kft.-nek, mert mindig remekül előkészített pályákat és kiszolgálóhelyiségeket biztosított számunkra.

A Szuperkupa-döntőben a csoportgyőztesek, valamint a két legjobb csoportmásodik küzdött meg a vándorserle­gért. Pályára lépett többek között az utóbbi két évben győztes Nyír-SL Kft., a korábbi győztes ­Vectigália, a két éve veretlen Fáraó Bútor Old Boys FC, a jelen bajnokságban veretlen Real-Ta-Te és a szintén veretlen Konyha Möbel Kft. A torna végül a Real-Ta-Te sikerével ért véget.

A kispályás foci szerelmesei a téli időszakban sem maradnak játéklehetőség nélkül, negyven csapat részvételével jövő szombaton indul a terembajnokság. A szervezők az idősebb ­korosztályról sem feledkeztek meg, december 29–30. között a negyven év felettiek mérethetik meg magukat, mindkét eseménynek a ­Continental Aréna ad otthont.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában