röplabda

2020.11.17. 08:44

Vasárnapra beérett a mondandó

A Fatum-Nyíregyháza a hétvégi második mérkőzésen már úgy játszott, ahogy elvárta a vezetőedző.

A nyíregyházi röplabdázók végeredményben elérték a hétvégére kitűzött célt: a két napra kiírt mindkét Extraliga-meccsükön begyűjtötték a három pontot. Csakhogy a Fatum szombaton a vártnál nehezebben győzte le az MTK-t, sőt attól sem állt távol a vendéggárda, hogy nagy meglepetésre pontot raboljon Nyíregyházáról. Végül 3:1-re nyertek a hazaiak.

Igenis koncentrálni kell

– Tudtuk, hogy nem leszünk csúcsformában, és valószínűleg nem játszunk majd szép röplabdát, de valahogy nyernünk kell – értékelt Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

– A múlt héten szerettük volna leterhelni a lányokat, hogy aztán a Kaposvár-meccsre és a CEV-kupa-mérkőzésre felfrissítsük őket, elérve, hogy majd azokon legyünk jobb formában. Ezt azonban nem magyarázkodásnak szánom, mert az nem tetszett, hogy egy szettet „elajándékoztunk” az MTK-nak, ezáltal elhitetve az ellenféllel, hogy van keresnivalója a mérkőzésen. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, mert egyrészt nem is vet ránk jó fényt, másrészt nem szabad belemenni szoros végjátékba, amiben egy-egy pont dönt, mert ott már bárhogy pattanhat a labda. Márpedig az MTK-ban nem olyan játékosok vannak, akik nem tudnak röplabdázni, ki is használták a dekoncentráltságunkat. A negyedik szettben 20:16-os vendégelőnynél röplabdáztunk úgy, ahogy kellett volna korábban is, akkor kapartunk és nem ismertünk elveszett labdát.

A Fatum-Nyíregyháza aztán vasárnap a Diósgyőr vendégeként folytatta a bajnoki szereplését, akkor már egy órányi játék után, könnyed 3:0-s sikerrel hagyhatta el a pályát.

– A vasárnapi mérkőzés már teljesen más volt, mint a szombati, a játékosok megértették a mondanivalómat, és azt nyújtották, amit látni akartam. Egész héten azt szajkóztam, hogy a tabellán hátrébb álló csapatok ellen is koncentrálni kell, mert ha nem így tesznek, annak rossz játék lehet az eredménye, amiből már nehéz felpörögni arra a szintre, amit egyébként tudnak hozni – tette hozzá a tréner.

Péntek helyett szombaton

A nyíregyháziak a következő fordulóban Kaposváron játszanak. A mérkőzést eredetileg péntekre írták ki, ám a találkozó átkerült szombatra. Ennek oka, hogy a televízió szombaton közvetítette volna a Békéscsaba–Vasas összecsapást, ám a fővárosiak nem tudnak pályára lépni, mert a csapatuk nagy része koronavírusos. A televízió így a csabai rangadó helyett egy másik, színvonalasnak ígérkező mérkőzést, a Kaposvár–Nyíregyházát közvetíti.

MK


 

Női Extraliga

1. Békéscsaba 6 6 – 18:6 16

2. Nyíregyháza 6 5 1 16:6 15

3. Vasas 5 3 2 12:7 10

4. Kaposvár 6 3 3 13:11 10

5. UTE 5 2 3 8:10 6

6. Szent Benedek 2 1 1 4:4 3

7. MTK 3 – 3 2:9 0

8. DVTK 7 – 7 1:21 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában