Nagyhalász

2020.12.18. 08:20

A megmaradt magot sérülések tizedelték

A nagyhalásziak kisebb költségvetéssel vágtak neki az idénynek, mint a korábbi években.

MK

Bartha Zoltán (9) a házi gólkirály

Fotó: KM-archív / Pusztai Sándor

A Nagyhalász az utóbbi években kirobbanthatatlan tagja volt az élmezőnynek, ennek megkoronázása lehetett volna az előző idény, ám a bajnokság idő előtt befejeződött. Ludánszki István csapata akkor az élen fejezte be a szezont.

Ha csak ezt nézzük, akkor meglepő a halásziak jelenlegi szereplése, ugyanis tizenkét mérkőzés után a Nyír-Wetland megyei I. osztály 12. helyén állnak. A helyzet azért nem ilyen egyszerű.

Nehezen állt össze a keret

– A nyári felkészülésünk úgy sikerült, ahogy. Nem voltunk a topon, nem tudtuk, hogy fog kinézni a keret, az utolsó percben dőlt el, ki marad, és ki nem – fogalmazott Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője.

– Idén a költségvetésünk nem engedte meg azt, hogy az előző évekhez hasonlóan tizenöt-tizenhat jobb játékost tudjunk fizetni.

A szezonnak úgy vágtunk neki, hogy maradt egy tíz-tizenegy futballistából álló mag, mellettük helyi ifistákkal lett teljes a csapat kerete.

– Ezzel nem is lett volna gond, de időközben jöttek sérülések, emiatt végeztünk a tabella alsó felében, de a helyezésünk miatt abszolút nem vagyok csalódott.

A Halász három meccset nyert idáig, a vereségeihez hozzá kell tenni, hogy egyik sem volt egygólosnál nagyobb.

A fiataloknak még idő kell

– Az első öt forduló rosszul sikerült, a sorsolás sem nekünk kedvezett, mert jó csapatokkal játszottunk, és nem tudtunk összeállni az elejére – folytatta értékelését a tréner.

– Ezek a gárdák most is ott vannak a tabella első felében, ellenük sajnos csak egy pontot szereztünk. A következő öt mérkőzésen megmutattuk, hogy nem a tabella végéhez tartozunk. Akkor úgy nézett ki, hogy magunkra találunk, ráadásul nyerhetőbb meccsek jöttek, de megérkezett a nagy sérüléshullám. Az ekkor elért két ikszet is ennek tudom be, mert komplett csapattal nyerhettünk volna. Az utolsó két mérkőzésen kikaptunk, ekkor volt olyan, hogy a kezdőcsapatban négy-öt saját nevelésű játékos is lehetőséget kapott.

– Nem vagyok elégedetlen az ifistákkal sem, mert teszik a dolgukat, de nekik még évek kellenek, hogy megszokják a ritmust és a felnőtt közeget, annak minden velejárójával. A sérüléseket mindenképpen el kell kerülnünk, tavasszal egészségesnek kell lennie a megmaradt magnak – tette hozzá Ludánszki István.

MK


Halászi számok

Őszi állás

12. 12 3 3 6 20-22 12

Hazai pályán

13. 5 1 1 3 9-10 4

Vendégként

8. 7 2 2 3 11-12 8

Házi góllista.

5 gólos: Bartha Zoltán. 3 gólos: Ladányi Dávid. 2 gólos: Ludánszki István, Nagy Norbert, Tóth Gergő. 1 gólos: Hajzer László, Hudák Máté, Kató István, Simon Dániel, Varga Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában