NB III.

2020.12.18. 08:15

Beleerősödtek az osztályba

Egy-egy siker a befektetett munka visszaigazolása, amely építi a következő hetet is.

BB

A fehér mezes kisvárdai fiatalok ősszel megvillantották oroszlánkörmeiket

Fotó: Km-archív / sipeki péter

A Kisvárda második számú csapata a március közepén félbeszakadt megyei I. osztályú bajnokság 5. helyén végzett, a szabolcsiak első osztályú gárdájának jogán azonban osztályt válthattak, így augusztus elején az NB III. Keleti csoportjában kezdték meg a küzdelmeket. Szabó Balázs vezetésével az első kilenc mérkőzésük fe­lemásra sikeredett: idegenben brillírozott a csapat, hazai pályán azonban sokáig elmaradtak a sikerek, első pontjukat a 7. fordulóban a Sajóbábony ellen szerezték meg.

Nagy lépés a fiataloknak

Szeptember közepén, a listavezető Tiszakécske elleni vereséget követően aztán egy szép sorozatot produkáltak, kilenc mérkőzésükből ötöt megnyertek, négyen pedig döntetlenre végeztek. Közben november elején edzőt váltott a gárda, a Sényő elleni megyei derbin már Kocsis János dirigálta a csapatot. A szakember vezetésével végül a 9. helyen fejezték be a bajnokság őszi szakaszát.

– Fiataljainknak az osztályváltás nagy lépés volt, amelyen meg lehetett őket mérni, de a klubnak is újdonság volt, hogy elindítottuk második számú csapatunkat – kezdte értékelését Kocsis János.

Prioritás volt, hogy minél több fiatalnak megadjuk a lehetőséget, de már a felkészülés is mutatta, hogy 16–18 éves játékosokkal nem lehet sikeresen megvívni a bajnoki mérkőzéseket.

– Hiába tehetségesek, szüksége volt a csapatnak idősebb, rutinosabb játékosokra is. Nagyon fontos az is, hogy az élvonalbeli alakulatunkkal együttműködve kiszolgáljuk annak érdekeit. Akik sérülés, eltiltás miatt kimaradtak az NB I.-es keretből, azok nálunk pályára léphettek, újra formába lendülhettek. Ez a fiatalokra is jó hatással volt, mert rutinos első osztályú játékostól tanulhattak a pályán.

– Ahogy haladtunk előre, a fúk egyre jobban beleerősödtek, sokan bizonyították, hogy a későbbiekben lehet rájuk számítani magasabb osztályú bajnokságokban is.

A szezon elején hazai pályán nagyon nem ment a csapatnak.

– Sorsolásunknak köszönhetően erős csapatokat fogadtunk, járt nálunk a Füzesgyarmat, a Tiszakécske, az Eger, ezek a gárdák az osztály meghatározó csapatai – reagált a felvetésre a Kisvárda II. mestere. – Nagy lökést adott a csapatnak a kilencmeccses veretlenségi széria. A befektetett munka visszaigazolása egy-egy siker, amely építi a következő hetet is.

Januárban folytatják

A szakember kiemelte az Eger elleni, taktikus játékkal kiharcolt döntetlent, amely hitet adott a folytatásra, és megemlítette még a Tiszaújváros elleni találkozót, amelyen teljesen más felfogásban játszottak, mint előtte, valamint a Sényő elleni döntetlent is a jobb mérkőzések közé sorolta. De azt sem hallgatta el, hogy a Gyöngyös elleni teljesítménnyel nagyon elégedetlen volt, pedig fontos lett volna, hogy sikerélménnyel vonuljanak a téli szünetre. Kocsis János azt is elmondta, hogy a bajnokság végére a csapatot az 5–8. hely valamelyikére várja.

Az utolsó mérkőzés után kéthetes pihenőt kaptak a játékosok, amelyet követően egyénileg készülnek tovább, a közös munkát pedig január 11-én kezdi meg a csapat.

BB


A Kisvárda II. mutatói

Őszi eredmény

9. 21 8 7 6 29-32 31

Hazai pályán

19. 10 2 3 5 13-22 9

Vendégként

3. 11 6 4 1 16-10 22

Házi góllövőlista.

6 gólos: Jelena Richárd. 5. gólos: Horváth Zoltán. 4 gólos: Vaszilij Himics. 3 gólos: Artem Atamas. 2 gólos: Sikorszki Bence, Lázár Zlicsics, 1 gólos: Czérna Erik, Driton Camaj, Viktor Riznicsenko, Szentes Dávid, Szőr Levente, Vass Ottó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában