Fatum-Nyíregyháza

2020.12.15. 07:54

Erre a hozzáállásra van szükség

Németh Szabolcs a csapata akarata és a mutatott játéka miatt elégedett.

MK

Nagy győzelmet aratott a nyíregyházi csapat

Fotó: fatumnyiregyhaza

Televíziós meccsen jól megy a Fatum-Nyíregyházának. A közmédia ebben az idényben a Vasas és mindkét Kaposvár elleni találkozót közvetítette, Németh Szabolcs együttese mindhárom alkalommal maximális pontot szerzett. Ezek után már le sem kellett volna játszani a vasárnapi, békéscsabai találkozót... De milyen jó, hogy mégis megtették!

Olykor hiányzott a türelem

Ralitsa Vaszileváék jó röplabdával kezdtek, és szoros végjátékban behúzták az első szettet. Így volt ez a két csapat első, egymás elleni összecsapásán is, majd a folytatásban ugyanúgy a BRSE nyert, mint októberben.

Ez a mérkőzés viszont a nyíregyháziak kedve szerint alakult. A harmadik szett közepén visszaállt Sara Najdic, valamint Lacombe Zsófia, a Fatum 15:19-ről fordított és újra szettelőnybe került, ami után ismételten szoros játékrészben le is zárta a találkozót (1:3).

– Az egész mérkőzés arról szólt, hogy az egyik csapat el tudott húzni, de a másik visszajött – értékelte a meccset Németh Szabolcs vezetőedző.

Az első szettben elléptünk, de a végjátékban csak az döntött, hogy ki koncentrált jobban, ugyanez volt a második játszmában is, csak a Békéscsaba javára.

– Ott húztunk egy olyan cserét, amivel vissza tudtunk jönni, ha a végjátékban kicsit türelmesebbek lettünk volna, akkor az a szett is meglehetett volna, mert hatalmas energiákat mozgósítottunk, hogy visszazárkózzunk. Nem egyszer vezettünk már húsz fölött, szettlabdánk is volt, ezeket a szituációkat meg kell tanulni kezelni. Ha visszajön egy csapat öt-hat pontról, akkor nagy lázba jön, ott kell kontrollálni magát a játékosnak. Olyankor továbbra is szükség van a türelemre, nem szabad szervát hibázni vagy extra rizikót felvállalni.

Már a múlté a nagy sorozat

A tréner az MTK elleni mérkőzés után a 3:0-s győzelem ellenére sem volt elégedett a csapatával, amely ezúttal viszont maximálisan rászolgált a dicséretre.

– Egy hete hiányoltam az akaratot és a tüzet, most ez abszolút megvolt, le a kalappal a játékosok előtt – ismerte el az edző. – Minden meccshez így kell hozzáállni. Nagyon jól reagáltak az időkéréseinkre, minden egyes alkalommal figyelmesen meghallgatták az utasításokat, és a pályán megvalósítva azokat, ledolgoztuk az adott hátrányt. A győzelem miatt is pozitívan nyilatkozhatok a játékosokról, de leginkább a hozzáállásukkal vagyok elégedett. Az eredmény egy dolog, de ahogy azt elértük, ezt kell tartósan hozni, mert ez élvezhető a pályán is, és úgy gondolom, a nézőknek is.

A Nyíregyháza tehát megszakította a Békéscsaba február 23-a óta tartó, 15 tétmeccsből álló veretlenségi sorozatát, és nagy önbizalommal várhatja a csütörtöki, Szent Benedek elleni folytatást.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában