NB III

2020.12.05. 11:01

Szépen búcsúznának a szezontól

Az idény elején mindkét harmadosztályú gárdánk legyőzte vasárnapi ellenfelét.

BB, MK

20200920 Sényő fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Sényő-Carnifex FC - Vasas FC Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés. képen: TERBE BOTOND #29

Fotó: Pusztai Sándor

A Kisvárda második számú csapata az NB III.-as bajnokság második fordulójában magabiztosan győzte le idegenben a Gyöngyöst (1–3). Szombaton ismét a hevesiek lesznek az ellenfeleik, ezúttal hazai pályán. Azonban abból a mérkőzésből hiba lenne kiindulniuk, hiszen a vendégek a Tiszaújvárostól elszenvedett 2–1-es vereség után elköszöntek az együttest addig irányító Simon Antaltól, és helyére a gárda utánpótlásában dolgozó Nagy-György Gábort nevezték ki.

Új edző a Gyöngyös élén

– A gyöngyösi csapat edzőt váltott, ez minden esetben új impulzust hoz egy csapat életében, a játékosok bizonyítani akarnak az új szakvezetésnek, így nagyon oda kell figyelnünk a mérkőzésen. Ezért nehéz is ellenük készülni, mert nem tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Az új edző jól mutatkozott be az elmúlt fordulóban, hazai pályán legyőzték a Sajóbábonyt – mondta Kocsis János, a Kisvárda II. edzője.

– Múlt héten megszakadt az idegenbeli veretlenségünk, ezért arra törekszünk, hogy szépen búcsúzzunk a szezontól. Ez azért fontos, mert általában az utolsó mérkőzés eredménye marad meg az emberekben és a játékosokban egyaránt.

A Sényő augusztus 9-én fogadta a Salgótarjánt, akkor a Fiumei Viktor, Imrő László edzette gárda 6–1-es győzelmet aratott. A Nógrád megyeiek a következő fordulótól már jobban szerepeltek, de csak 19 pontot gyűjtöttek idáig, ami a 16. helyre teszi őket.

– A második fordulóban már találkoztunk velük, szép emlékeket őrzünk a mérkőzésről, de mindez már csak emlék – fogalmazott Imrő László.

Minden pontra szükségük van

– A Salgótarjánnak nem az az igazi arca, annál sokkal veszélyesebb ellenfélre készülünk. Hosszú és megterhelő szezonon vagyunk túl, biztosan nem lesz könnyű mérkőzés, már csak azért sem, mert minden pontra szükségük van, ráadásul hazai pályán sokkal bátrabban játszanak, mint idegenben. Ha a játékosaink fejben rendben lesznek, és képesek lesznek a mérkőzés végéig maximálisan koncentrálni, akkor a minimális célkitűzésünket elérhetjük.

BB, MK


Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 21. forduló, vasárnap 13. Kisvárda II.–Gyöngyös, Kisvárda, v.: Tóth T. (Szabó F., Rajcsányi), Salgótarján–Sényő-Carnifex FC, Salgótarján, v.: Altorjay (Ging, Kovács Z.). További mérkőzések: Tiszaújváros–DVTK II., Sajóbábony–Jászberény, Cegléd–Füzesgyarmat, Tiszakécske–Hatvan, Balassagyarmat–Tállya, Tiszafüred–Putnok, Mezőkövesd II.–­BVSC-Zugló, DVSC II.–Eger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában