kispályás foci

2021.01.22. 10:14

A csapatok ki vannak éhezve a kispályás bajnokság folytatására

Dajka László főszervező március végére tervezi az indulást.

BB

Dajka László gőzerővel szervezi a bajnokságot

Fotó: Sportcentrum

Amennyiben a jogszabályok engedik, márciustól folytatódik a Decathlon–Konyha Möbel városi kispályás labdarúgó-bajnokság.

– Az új lebonyolítású, tavaszi-őszi rendszerű bajnokságot az elmúlt év őszén be tudtuk fejezni. A megszokott téli teremtornák azonban a vírushelyzet miatt elmaradtak, pedig teljesen elő voltak készítve, már a hetedik fordulónál tartanánk. A Sportcentrum mindent megtett ennek érdekében, a bajnokság teljes ideje alatt rendelkezésünkre bocsájtotta volna a Continental Arénát – kezdte érdeklődésünkre Dajka László.

Nem maradt azonban munka nélkül a főszervező, gőz­erővel dolgozik azért, hogy minden flottul működjön a bajnokság kezdetére.

Óriási az érdeklődés

– Március 22-én szeretnénk elindítani a sorozatot, remélem, addigra feloldják a szabadtéri szabadidős sporttevékenységre vonatkozó szabályozásokat – adott hangot reményének Dajka László.

– Ha a korlátozásokat fel is oldják, akkor az időjárási viszonyokat kell még figyelembe venni, bízom benne, hogy rövid telünk lesz, és a pályák alkalmasak lesznek a játékra. Ha az időjárás kedvezőtlenül alakul, akkor a tervek szerint a bajnokságba nevezett csapatok részére minitornákat szervezünk terembe – tette még hozzá.

Óriási az érdeklődés, folyamatosan érkeznek a nevezések, a csapatok, a játékosok ki vannak éhezve a játékra.

A bajnokságban a különböző osztályokban közel ötezer ember lép pályára hetente, vannak azonban apróbb változások.

Tíz új csapat jelentkezett

– Három olyan csapat szűnt meg, amelyek hosszú évek óta meghatározó szereplői a bajnokságnak, befejezte az A csoportos többszörös bajnok Real-Tate, valamint a korábbi T-Forg, amely az utóbbi időben Nyír-SL néven indult, de erre a bajnokságra már a Szabolcs Volán öregfiúkcsapata sem nevezett. Örömteli viszont, hogy tíz új csapat jelezte az indulást.

Dajka László végül azt is elmondta, hogy az öregfiúknál 45 év feletti korcsoportban hat csapat jelentkezése esetén külön csoportot indítanak.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában