Fatum-Nyíregyháza

2021.01.21. 10:05

Fáradtan is befogadják az újat

A Fatum-Nyíregyháza hosszú felkészüléssel hangol a szezon legfontosabb szakaszára.

MK

A nyíregyháziak 10–1-es mérleggel várják a folytatást

Fotó: KM-archív / Dodó Ferenc

A Fatum-Nyíregyháza december 22-e után január 29-én játssza a következő bajnokiját. Tóth Fruzsináék a köztes időszakban sem pihennek, javában készülnek a folytatásra, ami egy hosszú célegyenesként is felfogható, hiszen a csapatnak már csak három alapszakaszmeccse van hátra, remélhetőleg bejut a Magyar Kupa március 12–14-én rendezendő négyes döntőjébe, ami után már az Extraliga rájátszása kezdődik.

Jót tett a környezetváltozás

– A Vasas elleni meccs után pihentünk egy kicsit, majd a két ünnep között kezdtük újra a munkát – beszélt a téli felkészülési időszakról Németh Szabolcs vezetőedző. – A játékosokat csúcsra járattuk decemberben, karácsony környékén leengedhettek egy picit, többeknek lehetőségük volt hazautazni. Az elején emiatt könnyedebben edzettünk, január első hetében aztán elkezdődött a minialapozás. Három héten keresztül terheljük a játékosokat, ezzel egyidejűleg adagoljuk nekik azt az új stílust, amit szeretnénk a pályára vinni. Hisszük és játékos-pályafutásunk során tapasztaltuk is, hogy ha most, fáradtan befogadják az újat, akkor azt könnyű lesz alkalmazni, amikor frissek lesznek. Úgy látom, a lányok jól reagálnak erre.

A nyíregyháziak múlt héten két napot Békéscsabán töltöttek, ahol a nagy riválissal közösen edzettek és mérkőzést is játszottak.

– Egy bajnokaspiráns csapat ellen nagyon jól lehet gyakorolni – tette hozzá a tréner. – A nyári felkészülésünk felénél edzőtáborba mentünk, most Békéscsabára utaztunk el.

Úgy tartom, olykor szükséges a környezetváltozás, pláne ilyenkor, amikor a lányok nem tudnak normális hétköznapi életet élni, csak a csarnok és az otthonuk között ingáznak.

– A meccsen sokat láttam vissza a gyakoroltakból, a csapat próbálta betartani, amit megbeszéltünk. Voltak hibák persze, de ez természetes a fáradtság miatt. Amikor frissek lesznek a játékosok, akkor leredukáljuk ezeket a hibákat.

A Fatum egy új játékossal, az előző idényből Békéscsabáról már ismert Karla Klariccsal a keretében vág neki a folytatásnak.

Húzza magával a többieket

– Karlát már nyáron is kinéztük magunknak, majd amikor szóba jött, hogy hozzunk játékost télen, akkor is, de a görög bajnokság folytatása még bizonytalan volt. Jött Channon, aki sajnos megsérült, így megint kutakodtunk. A görög bajnokság közben teljesen állt, a játékosok nem akartak bizonytalanságban lenni, ezért a csapatok el is engedték őket, így sikerült őt leigazolni. Tudjuk, milyen teljesítményt nyújtott Békéscsabán, ez volt a kiindulópont. Megbeszéltem vele, hogy keményen kell dolgoznia, mert Radosová és Vaszileva személyében nagyon jó ütőink vannak. Egyébként nagyon jó a munkamorálja, ami jót tett a csapatnak, mert az egyébként is jól dolgozó csapatba jött még egy pozitív és erős személyiség, aki húzza a társaságot – zárta szavait Németh Szabolcs.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában