labdarúgás

2021.01.21. 09:54

Gyönyörű góllal segítette csapatát a mándoki támadó

Amikor ideje van, igyekszik megtolni a mándokiak szekerét.

MK

Erős Gábor itt még kisvárdai szerelésben

Fotó: MW-archív

A selejtezőből főtáblára került Mándok az NB I.-es Mezőkövesdet fogadta a Magyar Kupa 6. körében, de foghíjas összeállításban nem tudta megnehezíteni az egyébként is nevesebb ellenfele dolgát. A nyolc kapott gól mellé azért fért egy mándoki találat is, ami nem akármilyen volt: Erős Gábor gyönyörűen csavart egy szabadrúgást Danilo Rjabenko kapujába.

A napokban kiderült, a gólszerző akár díjazott is lehet, ugyanis a Mol Magyar Kupa a Facebook-oldalán játékot hirdetett, aminek keretein belül a szurkolók szavazhatnak a 6–7. kör legszebb találatára. A jelöltek között van Erős Gábor és a Tarpa futballistája, Djácsenkó Vitalij is – a gólokat a korábbi cikkünkben is megtekinthetik

Nem kerít neki nagy feneket

Erős Gábornak nem ismeretlen az élvonalbeli csapatok elleni játék, hiszen pályafutása során a külföldi bajnokságok mellett a Transfermarkt adatai szerint 59 NB I.-es bajnokin lépett pályára. Talán éppen emiatt ő volt az, akinek nem remegett meg a lába a szabadrúgásnál.

– Megosztottam a játékot a Facebookon, természetesen örülök neki, hogy bekerültem az első tízbe, de azért nem kerítettem neki nagy feneket – mondta el érdeklődésünkre Erős Gábor.

A rutinos labdarúgó ebben a szezonban hét meccsen lépett pályára. Noha még 40 évesen is meg tud villanni a pályán, saját bevallása szerint már inkább edzőként tekint magára, mintsem futballistaként.

Formában tartja magát

– Mándokon leginkább baráti kapcsolatok miatt játszok, segítek, amikor tudok – mondta Erős, aki a Kisvárda NB I.-es csapata szakmai stábjának tagja, valamint a Várda Labdarúgó Akadémia U13-as együttesét irányítja.

– Edzésekre nem nagyon tudok járni, mert a felnőttek mellett van egy gyerekcsapatom is. Örülök, ha heti egyszer sikerül elmennem edzésre, de ha nincs rá alkalmam, akkor is igyekszem formában tartani magamat. Ha páratlanul van a kisvárdai felnőttcsapat, akkor a stábból Bodnár Laci vagy én beszállok tíz-tizenöt percre, olykor a futóprogram egy részét is megcsinálom. Mindig szeretek focizni, ­persze nem megy már minden úgy, mint régen. Természetes folyamata az életnek, hogy semmi sem tart örökké, az ember kiöregszik, át kell adni a fiataloknak a terepet. Én azt tartom, hogy még mindig jobb, ha elmész valahonnan, ahonnan hiányzol, minthogy lekiabáljanak a focipályáról.

MK


A jelöltek

Roko Baturina (FTC), a Bicske ellen, Remili Mohamed (III. Ker. TVE), a Szeged ellen, Erős Gábor (Mándok), a Mezőkövesd ellen, Gazdag Dániel (Honvéd), a Tiszaújváros ellen, Evandro da Silva (Mol Fehérvár), a Tiszaföldvár ellen, Füredi Ádám (Lipóti Pékség), a ZTE ellen, Karacs Roland (Dabas-Gyón FC), a Budafok ellen, Giorgi Beridze (Újpest), a Dunaújváros ellen, Ognjen Markovics (Ráckeve), az FTC ellen, Djácsenkó Vitalij (Tarpa), a Felsőzsolca ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában