Magyar Kupa

2021.01.13. 09:45

Kijelölték a kupázó csapatok útját

A Kisvárda és a Tarpa is tudja, kivel játszhat a Magyar Kupában továbbjutás esetén.

Jól alakult Fernando Vianáék sorsolása

Fotó: NS-archív / Szabó Miklós

Koronavírus-járvány miatt bizonytalan helyzet ide vagy oda, a Magyar Labdarúgó-szövetség szeret előre tervezni. Ennek legfrissebb példája a Magyar Kupa hétfő késő esti sorsolása, amin kiderült, hogy a még versenyben lévő csapatok továbbjutás esetén kivel játszhatnak a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben.

A Nemzeti Sport emlékeztet rá, hogy a Magyar Kupa összes fordulójában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, minden esetben az alacsonyabb osztályú klub a pályaválasztó. Az NB I.-es csapatok legkorábban a nyolcaddöntőben találkozhatnak egymással.

Mint ismert, megyénkből két együttes jutott be a sorozat legjobb 32 csapata közé. A megyei első osztályban szereplő Tarpa a selejtezőből küzdötte magát a főtáblára, ahol tizenegyesekkel jutott túl az NB III.-as Komáromon, majd a vele azonos szinten szereplő Felsőzsolcát remek játékkal, 4–1-re ütötte ki

Gyengélkedő címvédő

A szatmáriak a tervek szerint február 9–11-i versenynapok valamelyikén az élvonalbeli Diósgyőrt fogadják. Ezt már eddig is tudtuk, a friss hír, hogy Ivanicja Mihály alakulata egy csodaszámba illő továbbjutás esetén az Ajka–Mezőkövesd párharc győztesével találkozna a nyolcaddöntőben.

Az NB I.-es Kisvárda még szeptemberben 10–0-s sikerrel búcsúztatta a Kecskédet, majd a Kecskemétet 1–0-ra verte meg, így jutott el a másodosztályú Soroksárig, amellyel február második hetében játszik. Supka Attila csapatának sorsolása kedvezően alakult, hiszen ha bejut a nyolcaddöntőbe, ott az egyaránt NB II.-es Pécs, Haladás páros valamelyikével futhat össze, és ha a majdani, dunántúli riválist is sikerül kiejteni, akkor a papírforma szerint a ZTE vagy a címvédő, ám idáig gyengélkedő Honvéd lenne az ellenfél. Utóbbi összecsapást már a legjobb nyolc között rendeznék, azt a találkozót akár hazai pályán is vívhatja a Várda.

Az első osztályú gárdák közül csak az MTK-nak és a Kisvárdának adatik meg, hogy még a nyolcaddöntőben sem kellene osztálytárssal játszania. Érdekesség, hogy a Ferencváros és a Mol Fehérvár FC már abban a körben összefuthat.

MK, NSO.HU


Labdarúgás: Magyar Kupa

Nyolcaddöntő

1.: Csákvár (NB II.)/Paks (NB I.)–Dunavarsány (Pest I.)/Budafok (NB I.)

2.: Dorog (NB II.)/Ferencváros (NB I.)–Vasas (NB II.)/Mol Fehérvár FC (NB I.)

3.: Pécs (NB II.)/Haladás (NB II.)–Soroksár (NB II.)/Kisvárda (NB I.)

4.: Ajka (NB II.)/Mezőkövesd (NB I.)–Tarpa (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)/Diósgyőr (NB I.)

5.: Tiszafüred (NB III.)/Zalaegerszeg (NB I.)–III. Kerületi TVE (NB III.)/Budapest Honvéd (NB I.)

6.: Tállya (NB III.)/Kaposvár (NB II.)–Kazincbarcika (NB II.)/MTK Budapest (NB I.)

7.: Hódmezővásárhely (NB III.)/Puskás Akadémia (NB I.)–Szolnok (NB II.)/Újpest (NB I.)

8.: DEAC (NB II.)/DVSC (NB II.)–Taksony (NB III.)/Siófok (NB II.)

Negyeddöntő (a nyolcaddöntők sorszáma)

2–1, 4–7, 3–5, 6–8

A tervezett menetrend

Február 10.: 8. forduló (a legjobb 16 közé jutásért)

Február 24.: nyolcaddöntő

Március 10.: negyeddöntő

Április 14.: elődöntő

Május 5., Puskás Aréna: döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában