Kézilabda

2021.01.16. 10:18

Magabiztosan, határozottan

Bakó Botond, a Kisvárda edzője szoros mérkőzésen győzelmet vár csapatától.

BB

20201230 Kisvárda fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Kisvárda Master Good SE - Alba Fehérvár KC női kézilabda mérkőzés. képen: MIHÁLFFY ADRIENN #17

Fotó: Pusztai Sándor

Az esztendő harmadik mérkőzésén az MTK-t látja vendégül a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata. A találkozót eredetileg szeptemberben rendezték volna, azonban a szabolcsiak néhány játékosa koronavírusra utaló tüneteket produkált, így a felek a halasztás mellett döntöttek.

Fegyelmezetten védekezni

Vlagyimir Golovin gárdája eddig nyolc mérkőzést játszott a szezonban, ebből hatot megnyert, mindössze a Váctól és a Mosonmagyaróvártól szenvedett vereséget. Erre a találkozóra egy gólzáporos sikerrel hangoltak, szerdán a Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB II. délkeleti csoportjának listavezetőjét, az FKSE-Algyőt búcsúztatták harmincgólos különbséggel. A két csapat rendre szoros mérkőzéseket játszik egymással, a legutóbbi három egymás elleni találkozón is egy-két gól döntött a győztes fél javára. Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője ezúttal sem számít másra.

– Ismét éles mérkőzésre számítok, amelynek csak apróságok dönthetnek majd a végén, de természetesen a győzelem a célunk. Ellenfelünk mérkőzésenként rendre harminc gól fölött dob, amely általában elég a győzelméhez. Ezért kiemelkedően fontos lesz, hogy fegyelmezetten és határozottan védekezzünk, ezzel meg tudjuk állítani az MTK kreatív támadójátékát – vezette fel a találkozót a Kisvárda trénere.

– Magabiztos, határozott teljesítményt kell nyújtanunk, ha eredményesen akarjuk elhagyni majd a pályát.

A decemberi kontinenstornán válogatottunk ugyan a várakozás alatt szerepelt, Szöllősi-Zácsik Szandra játéka azonban kellemes színfoltja volt nemzeti csapatunknak.

– Rajta kívül ellenfelünknek van még pár játékosa, aki képes eldönteni egy-egy mérkőzés sorsát. De természetesen készülünk rá is, hiszen ő egy olyan játékos, aki kulcspillanatokban magára vállalja a vezérszerepet, és meg is oldja azt – reagált a felvetésre Bakó Botond.

– Önmagában az ő semlegesítése nem lesz elég, de kulcsfontosságú az ő játékának a kontrollálása.

Remekül kontráznak

Mihálffy Adrienn az előző idényt a fővárosi kék-fehéreknél töltötte, véleménye szerint a mérkőzés kulcsa az lehet, hogy meg tudják-e fékezni ellenfelük gyors játékát.

– Támadásban nem szabad hibáznunk, mert remekül kontráznak, ezért figyelnünk kell a visszarendeződéseinkre. Sokat videóztunk, ismerjük ellenfelünk erényeit és gyengeségeit is. Tudjuk, hogy mivel lehet megfogni őket, szeretnénk itthon tartani a két pontot – fogalmazott a Kisvárda átlövője.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában