Szpari

2021.01.13. 17:07

Nyíregyháza Spartacus: nyolc perc alatt három gól

Telkiben fordított a Szpari és legyőzte a paksi csapatot.

A megszokottnál korábban keltek szerdán a Szpari focistái, hiszen reggel nyolckor már buszon voltak és elindultak Telkibe. Itt játszott a Gálhidi György irányította csapat második felkészülési mérkőzését, mégpedig az élvonalbeli Paks ellen. A két együttes október végén a Magyar Kupa hetedik körében találkozott, a nyíregyházi mérkőzést végül 1-1-et követően a hosszabbításban szerzett góllal az atomvárosiak nyerték.

Telkiben a paksiak dupláztak, hiszen a Bognár György irányításával készülő dunántúliak két meccset is játszottak. Az elsőn a Szparihoz hasonlóan második vonalbeli Budaörs volt az ellenfél, a tolnaiak 8-0-ra nyertek, Ádám Martin volt elemében, aki hatszor vette be Bognár György előző csapatának kapuját. Délután kettőkor aztán már a mieink voltak az ellenfelek. Ezen a találkozón „csak” hét gól született, ám ebből többet szereztek a mieink.

A fehér mezes Szpari remek hajrával fordított | Fotók: nyíregyhazaspartacus.hu

Az első játékrész derekáig csak lehetőségekig jutottak el a csapatok, majd egy rövid hazaadásra Yasin Hamed csapott le és vezetéshez juttatta a nyíregyháziakat. Nem sokáig örülhettek a mieink, mert alig később egy szöglet után Szakály Dénes közelről egalizált, majd büntetőből Hahn János lőtt a kapuba.

A második félidőre sort cseréltek a mieink és jó ideig mezőnyjáték jellemezte a a találkozót. Aztán beindult a gólgyártás. A paksiak Lenzsér Bence révén növelték az előnyüket és talán már elkönyvelték újabb győzelmüket. Nem így gondolták a nyíregyháziak és nyolc perc alatt fordítottak. A hajrában előbb Papp Máté révén szépítettek, majd Tangel László egalizált végül György Arthúr remek szabadrúgása után negyedszer is megzörrent a paksiak hálója, így nyert a Szpari. Ezzel visszavágott a kupabeli vereségért.

Edzőmeccs

Paks–Spartacus 3-4 (2-1)

Paks: Holczer – Kulcsár, Lorentz, Gévay, Lenzsér, Debreceni, Szabó, Szakály, Bognár D., Sajbán, Hahn. Csere: Hegedűs, Gyurkits, Görög, Ribár, Szendrei. Vezetőedző: Bognár György.

Nyíregyháza Spartacus, 1. félidő: Fejér – Svedyuk, Szokol, Fodor, Jánvári, Galambos, Farkas A., Márkus, Paku, Hamed (Tangel 30.), Gresó. 2. félidő: Fadgyas – Trencsényi, Végső, Papucsek, Papp, Szabó, Starosta, Györgyi, Kovács, Tangel, Pataki. Vezetőedző: Gálhidi György

Gól: Szakály (27.), Hahn (38., 11-esből), Lenzsér (71.) illetve Hamed (24.), Papp (80.), Tangel (85.), Györgyi (88.)

 

Ezek is érdekelhetik