Kézilabda

2021.01.12. 20:16

Nyíregyházi KC: nem vallottak szégyent az Eger ellen

A Nyíregyháza méltó ellenfele volt az élvonalbeli hevesi csapatnak.

Kedden Liga Kupa-mérkőzésen az élvonalbeli Egert fogadta a Nyíregyházi KC együttese. Bár a szakvezetés ezt a találkozót a gyakorlásnak szentelte, kezdésnél a lazaság a nyomát sem lehetett felfedezni a hazaiakon. Agilisan, határozottan védekeztek, Gadnai pedig több szép bravúrt is bemutatott. A túlzott akarásnak azonban voltak következményei, Csikós Patrikot a 7. percben már a másodszor küldték le a játékvezetők.

Nemcsak hátul, elöl is szép dolgokat mutattak be a nyíregyháziak és rendre eredményesek is voltak, a remek kezdésnek köszönhetően a 6. percben már 3-0-ra vezettek, az Eger első találatát a Nyíregyházán nevelkedő Szuharev Lev szerezte. A hazaiak irányították a játékot, a vendégek jobbára szélről tudták bevenni Gadnai kapuját, középről csak Szuharev jelentett veszélyt.

A félidő derekán újoncot avatott a Nyíregyházi KC, először lépett pályára felnőtt mérkőzésen Lengyel Ákos, a megtermett beálló Varga passzából be is köszönt az egrieknek. A vendégek fokozatosan lendültek játékba, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, amelyet a szünetig három gólosra hizlaltak.

Fordulás után emberelőnyben Horváth két találatával zárkózott a hazai csapat. Ahogy azonban halad előre az idő egyre több hiba csúszott a játékba, az eladott labdákat pedig a Heves megyeiek megbüntették. Néggyel vezetett Tóth Edmond csapata, mikor a hazaiak mestere időt kért.

A rövid pauzát követően felváltva estek a találatok, majd Munkácsi piros lapos kiállítását követően a vendégek ritmust váltottak és már hét találattal is vezettek. Az utolsó öt perc a hazaiaké volt, zárkóztak élvonalbeli ellenfelükre. A találkozót végül az Eger nyerte a mutatott játék miatt azonban nincs miért szégyenkeznie a Nyíregyházának.

Nyíregyházi KC-Eger Eszterházy SZSE 27-32 (12-15)

Nyíregyháza, zárt kapuk mögött, v.: Győr, Hadas.

Nyíregyháza: Gadnai – Csikós 1, Takács 1, Munkácsi 2, Erdős 7/2, Varga 5, Vasas 4. Csere: Nagy (kapus) Lengyel 1, Kerezsi 1, Horváth 3, Baráth 1, Szabó 1. Edző: Bozidar Bursac.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 1/0, illetve.

 

Ezek is érdekelhetik