mennyei

2021.02.02. 10:21

A nagymama miatt is küzdöttek az újfehértóiak

Semmiképpen sem akartak veszíteni vasárnap.

MK

Ötvenöt nap után múlt hétvégén folytatódott a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A forduló előtt a tabellára nézve több párosítás is jó mérkőzést vetített előre, az egyik ilyen rangadó volt az Újfehértó és a Nagyecsed összecsapása. A fehértóiak pályaválasztóként Nyíregyházán győzték le 3–1-re a harmadik helyen álló Ecsedet.

Jól kezelték a helyzetet

– Két részre lehet osztani a mérkőzést – értékelte a találkozót Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője. – Az első félidőben mindenki odatette magát, minden úgy működött, ahogy megbeszéltük, nagy előnyre tettünk szert, de azt nem a legjobban kezeltük, mert a fordulás után bealudtunk. Ez így volt egészen addig, míg cserékkel frissítettünk. A Nagyecsednek 3–1 után volt két olyan lehetősége, amivel még közelebb kerülhetett volna, de ezt megúsztuk. Utána minden ugyanúgy ment tovább, mint az első játékrészben, voltak helyzeteink, hogy lezárjuk a meccset. Megérdemelt győzelemnek tekintem, mert az első játékrészben még nagyobb lehetett volna az előnyünk.

A tréner a lapunknak adott, meccs utáni nyilatkozatában a nagymamája mielőbbi felépülésére ajánlotta a győzelmet.

– A mérkőzés előtt tudtam meg egy rossz hírt a nagymamámról, ami eléggé kizökkentett bennünket – árulta el az edző.

– Felborult a meccs előtti rutinunk, a tervezettnek nagyjából a negyedét tudtam elmondani a srácoknak, és az öcsémnek is nagyon nehéz volt a kapuban.

Viszont érződött a csapatban a tűz, látszott, hogy semmiképpen nem szeretnék elveszíteni ezt a meccset.

– Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk, hogy így kezelték ezt a helyzetet.

Fontos mérkőzések előtt

A hetedik helyen álló Újfehértóra igen fontos fordulók várnak, hiszen a következő hetekben a Nyírmeggyessel, a Csengerrel, a Gyulaházával, a Mándokkal és az Ibránnyal találkozik. Előbbi négy csapat mögötte áll a tabellán, az Ibrány pontazonossággal van eggyel jobb pozícióban.

– Tavaly épp az volt a gond, hogy a papíron kötelezőnek vélt meccseken nem tudtunk gólt szerezni, ikszeltünk, vagy el is buktuk azokat, de például a Mátészalka vagy a Vásárosnamény elleni, rangadónak mondható találkozókat megnyertük. Egyelőre nem merek jósolni, de az valóban elmondható, hogy a következő meccseink nagyban meghatározzák majd a későbbi helyezésünket – zárta szavait Piskóti Zsolt.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában